• Χριστοδουλάκης: Το σχέδιο Τσίπρα ηττήθηκε,τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης

  5:32 πμ, Τετάρτη 06 Μάρ 2019 5:32 πμ, Τετάρτη 06 Μάρ 2019

  Αυστηρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης για τη χθεσινή εκδήλωση για τη βιώσιμη Ευρώπη που συνδιοργάνωσαν η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ελληνικό γραφείο του Friedrich-Ebert-Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής, με ομιλητές μεταξύ άλλων τον Πρωθυπουργό και τη Λούκα Κατσέλη.

  «Ο προοδευτικός κόσμος έχει χώρο έκφρασης και αυτός είναι το Κίνημα Αλλαγής», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 επικρίνοντας παράλληλα με σκληρά λόγια τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η διατύπωση του ίδιου του πρωθυπουργού χθες: Μια σαφής παραδοχή ότι το σχέδιο επίθεσης στην παράταξη μας ηττήθηκε, πήρε απάντηση από την κοινωνική μας βάση, και τώρα ο κ. Τσίπρας αναδιπλώθηκε» είπε χαρακτηριστικά.

  Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι τώρα είναι «η ώρα για τη δική μας αντεπίθεση... που αφορά τη βάση μας και το καλύτερο δυνατό μήνυμα σε αυτό ήταν τα 65.000 μέλη μας που συμμετείχαν προχθές στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Η κοινωνία αντιδρά και συσπειρώνεται στο Κίνημα Αλλαγής».

  Σχολίασε και την τοποθέτηση του Ούντο Μπούλμαν λέγοντας «πώς αναφέρθηκε στη μάχη που καλείται να δώσει η Ευρώπη, ενόψει των Ευρωεκλογών, απέναντι στον λαϊκισμό. Και από κάτω με πάθος χειροκροτούσαν όσοι -ως αντιπολίτευση- είχαν ανακαλύψει "τις κρεμάλες", τους "γερμανοτσολιάδες", τους "μερκελιστές", τους "εθνοπροδότες"».

  «Για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, "προοδευτικό μέτωπο" με τον Αντώναρο, τον Κουίκ, την Κουντουρά, τον Πολάκη, τη Μεγαλοοικονόμου και την Παπακώστα στην πρώτη γραμμή δε γίνεται. Καλά τα αφηγήματα, καλή η ρητορική αλλά οι Έλληνες θέλουν λύσεις στα προβλήματα τους. Θέλουν πρόταση και σχέδιο», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

  Αναφορά έκανε και σε ευθύνες της ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του Μ. Μπαρόζο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Βγήκε ο κ. Μπαρόζο και μας είπε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή το 2009 παρέδωσε έλλειμμα 15,6% και δεν το ήξερε κανείς, γι' αυτό και η Κομισιόν δεν είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση Παπανδρέου. Ένα σχόλιο μετά από 10 χρόνια ή από τη ΝΔ ή από το ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβει ο ελληνικός λαός επιτέλους ποιος μας οδήγησε στην κρίση και ποιος τελικά κλήθηκε να τη διαχειριστεί υπάρχει;»

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα