Παπακώστα: Μια κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώνει τη θητεία της για να αξιολογείται στο τέλος

“Μια κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώνει τη θητεία της για να αξιολογείται στο τέλος της θητείας της. Εξάλλου αυτό είναι μια θεσμική μεταρρύθμιση που πρέπει επιτέλους ο πολιτικός κόσμος να αντιληφθεί ότι πρέπει να υλοποιεί, δηλαδή ότι οι κυβερνήσεις ψηφίζονται για να ολοκληρώνουν το έργο τους και όχι να έχουμε μία μέρα μετά την εκλογική διαδικασία κουβέντα για το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Να σταματήσει αυτό. Οκτώβριο λοιπόν” είπε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τεθεί εκτός ΕΛΚ ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Ορμπάν, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε: “Αυτό δεν είναι ρηξικέλευθη πρόταση. Άργησε να το πει. Το είχα πει εγώ ως Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής. […] Εδώ και καιρό η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά κατηγορείται γιατί συντηρεί ακραία ρητορική, ακραίες φωνές και τις έχει βάλει στη βιτρίνα της παράταξης, οι οποίες καθόλου δεν συνάδουν με τον Αξιακό κώδικα του κόμματος στο οποίο είναι πρόεδρος. Υπό την έννοια, λοιπόν, αυτή έφαγε και μια ‘’σφαλιάρα’’ από τον κ. Γιούνκερ, ο οποίος είπε ότι εγώ δεν μπορώ να συνυπάρξω με τον Όρμπαν. Τι δουλειά έχω εγώ με τους ακραίους στο ΕΛΚ; Συμμορφώθηκε με αυτό και πολύ καλά έκανε».

Αναφερόμενη στην αυτόνομη πορεία της Νέας Ελληνικής Ορμής στις Ευρωεκλογές, η κ. Παπακώστα είπε: «Εγώ με τον λαό πορεύομαι και συμπορεύομαι και για τον λαό εργάζομαι συμμαχώντας για τον καλό του τόπου. Άρα λοιπόν κατεβαίνει η Νέα Ελληνική Ορμή. Καλούμε όλους τους πολίτες οι οποίοι δεν ικανοποιούνται από τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα, να αποφύγουν την παγίδα της λεγόμενης πόλωσης και να ψηφίσουν εθνικά και με βάση τις προγραμματικές μας θέσεις. […] Οι ευρωεκλογές προηγούνται και εμείς θα παρουσιάσουμε την πρόταση της Νέας Ελληνικής Ορμής στον ελληνικό λαό. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να ζητά να είναι αυτοδύναμος-εγώ ακούω περί αυτοδυναμιών και φρίττω. Όλοι πρέπει να συμμαχήσουμε χωρίς να σημαίνει ότι συναινούμε σε όλα. Να συνεννοηθούμε πρέπει για να μπορέσει να υπάρξει αυτή η όσμωση που θέλει ο ελληνικός λαός ώστε να παραχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα δούμε λοιπόν τις προτάσεις. […] Η Νέα Ελληνική Ορμή είναι στον μεσαίο χώρο, μακριά από εμάς οι ακραίες ρητορικές, οι ακραίες απόψεις.[…] Δεν θα πρέπει να υπάρχει από κανέναν κρυφή ατζέντα. Θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ποια είναι η ατζέντα μας. Το ΝΕΟ έχει συγκεκριμένες προτάσεις και καλώ τους πολίτες να διαβάζουν τις προτάσεις και τις θέσεις μας και να μας στηρίξουν. […] Το επόμενο διάστημα θα βγουν τα στελέχη μας μπροστά, θα μιλούν τον λόγο της Νέας Ελληνικής Ορμής και αυτό που λέω είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Θα πρέπει να συνεργάζεται και να συνεννοείται με τη διακριτή ιδεολογικοπολιτική του ταυτότητα».

Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στην καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη, η κ. Παπακώστα τόνισε ότι «εδώ υπάρχει ένα μείζον ζήτημα. Ένα κράτος κρίνεται από το κοινωνικό δίκτυ προστασίας απέναντι σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες: Παιδιά, ηλικιωμένους και ΑμΕΑ. Και πρέπει να σας πω ότι το τελευταίο διάστημα ο πολιτικός κόσμος δεν έδωσε καλά παραδείγματα στο κομμάτι προστασίας της παιδικής ηλικίας και της ανηλικότητας, όπου πολιτικό κόμμα με αξίες και αρχές παραβίασε αυτές τις αξίες και τις αρχές, προκειμένου να στηρίξει στέλεχός του. […] Το ότι υπάρχει πολιτική ομπρέλα και κάλυψη για ένα τέτοιο ζήτημα είναι μείζον πολιτικό θέμα. Δηλαδή αν καλύπτουμε καταδικασμένα πολιτικά στελέχη, έστω κι αν είναι πρωτόδικη η απόφαση, για τέτοιου είδους ζητήματα, τότε μπορεί να φανταστεί ο πολίτης τι μπορεί να συγκαλυφθεί στη συνέχεια, αν η προστασία της παιδικής ηλικίας και της ανηλικότητας δεν αποτελεί στοιχείο, το οποίο να κάνει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας είτε να αποκλείσει τα στελέχη αυτά, που πήγαν και στήριξαν, από τα ψηφοδέλτια, είτε να αποκηρύξει δημόσια και να ζητήσει συγνώμη γι’ αυτή τη συμπεριφορά, είτε να ανακαλέσει τον Γραμματέα του ο οποίος δίνει και τον τόνο γι’ αυτή τη στάση.[…] Εγώ περιμένω απάντηση. Το ‘’προσωπική υπόθεση’’ με πολιτική κάλυψη δεν υπάρχει στην πολιτική».

«Δεν θεωρώ ότι είναι ευπρεπές από την πλευρά της κ. Γεννηματά να κουνά το δάχτυλο σε βουλευτές εκλεγμένους, να επιτιμά όλους όσοι είναι πολιτικοί αντίπαλοί της, την ώρα που έχει να απολογηθεί για τα ‘μαύρα ταμεία’ του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που ο κ. Τσουκάτος καταθέτει ότι ζητάει και απαιτεί συγνώμη από την ηγεσία του κόμματός του, διότι δεν είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και όταν θεωρεί πολυτέλεια η κ. Γεννηματά να πει στον ελληνικό λαό τι έχει συμβεί με τα ‘μαύρα ταμεία’ του ΠΑΣΟΚ. Όταν δεν καθαρίζεις την φωλιά σου, το σπίτι σου, το κόμμα σου, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάχτυλο και να κάνεις τον τιμητή για κανέναν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ