Μαντάς στον Realfm 97,8: Όσοι ποντάρουν στο ότι δεν θα εκπληρωθούν οι εκκρεμότητες, θα πέσουν έξω ξανά

“Νομίζω ότι όσοι ποντάρουν στο ότι δεν θα εκπληρωθούν αυτές οι εκκρεμότητες οι οποίες υπάρχουν θα πέσουν για άλλη μία φορά έξω”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Πρώτον, μία βασική εκκρεμότητα που αφορά το θέμα της πρώτης κατοικίας φαίνεται ότι διευθετείται. Οι προϋποθέσεις ένταξης σε αυτή τη ρύθμιση φαίνεται ότι ανταποκρίνονται σε ένα συντριπτικό ποσοστό των δανειοληπτών. Εγώ λέω ας περιμένουμε και τη ρύθμιση να τη δούμε και στην τελική της μορφή. Σε κάθε περίπτωση είναι μία κατά τη γνώμη μου θετική ρύθμιση, η οποία πρώτον επεκτείνεται και στα άλλα δάνεια τα επιχειρηματικά που έχουν υποθήκη την πρώτη κατοικία”, σημείωσε ο κ. Μαντάς και πρόσθεσε:

“Το κρίσιμο ζήτημα είναι να μην βγουν πολλά σπίτια σε πλειστηριασμό και ταυτόχρονα να μειωθεί αυτός ο τεράστιος όγκος των κόκκινων δανείων. Το άλλο θέμα με τις λιγνιτικές μονάδες που επισημαίνεται, κατά τη γνώμη μου ήδη έχει δρομολογηθεί μία διαδικασία, την έχει πει ο κ. Σταθάκης, για μία δεύτερη έξοδο σε συνεννόηση με την Κομισιόν για την πώληση των ιδιωτικών μονάδων για τις οποίες έχουν καταδικαστεί”.

Αναφερόμενος στην πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκου Γεωργιάδη δήλωσε μεταξύ άλλων: “Εδώ έχουμε σε πρώτο βαθμό μία καταδίκη ενός πρώην βουλευτή, στελέχους και στενού συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε ανήλικους. Το κρίσιμο θέμα που θέλουμε να αναδείξουμε δεν είναι το θέμα αυτής καθαυτής της κατηγορίας, το θέμα που εμείς θέλουμε να τονίσουμε είναι μία στάση από τη ΝΔ η οποία έσπευσε δια στελεχών της να μιλήσει για σκευωρία σε μία απόφαση της Δικαιοσύνης”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ