Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει μασκαρεμένο μνημόνιο – Ο διάλογος με τον Τσίπρα μπροστά στις κάμερες – ΒΙΝΤΕΟ

«Εξαιρετική πρόοδο» στον τομέα των μεταρρυθμίσεων καταγράφει η Ελλάδα, σημείωσε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί επικαλούμενος την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδε το φως της δημοσιότητας χθες.Οι δηλώσεις Μοσκοβισί έγιναν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.Ο αρμόδιος επί των οικονομικών θεμάτων Επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στις δύο εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη, τις λιγνιτικές μονάδες και το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».Μάλιστα, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για «ισχυρή βούληση» εκ μέρους των ελληνικών αρχών για συνεργασία και αισθάνθηκε την ανάγκη -χωρίς να ερωτηθεί σημειωτέον- να διευκρινίσει ότι αυτή η συνεργασία «δεν είναι μασκαρεμένο μνημόνιο, (δεν είναι) σε καμία περίπτωση μνημόνιο». Αλλά, συζητήσεις και συνεργασία.Κλείνοντας, ο Επίτροπος κατέθεσε την πεποίθησή του ότι οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν τα επόμενα βήματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μοσκοβισί, ανέφερε ότι η Ελλάδα, δεν βρίσκεται σε τέταρτο “μασκαρεμένο” μνημόνιο.

Δείτε τη συνομιλία Τσίπρα-Μοσκοβισί:

Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.Ο κ. Μοσκοβισί θα απευθυνθεί και στην ειδική διαρκή επιτροπή των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στη διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ