Κικίλιας: Η ΝΔ θα μειώσει άμεσα τους φόρους – Τι λέει για τη δήλωση Καμμένου περί εισβολής στα Σκόπια

Για άμεση μείωση της φορολογίας από τη Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως άλλοι φορολογικοί συντελεστές θα μειωθούν στο εξάμηνο, ενώ ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί 30% μέσα σε δύο χρόνια.

Μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 984 ο τομεάρχης ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας είπε πως δεν μπορεί να δεχτεί ότι «μια τόσο όμορφη χώρα με κινητήριο δύναμη για την οικονομία της τον τουρισμό, τη ναυτιλία, τα αγροτικά προϊόντα και αύριο την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, δε μπορεί να ξεφύγει από τη μιζέρια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την κατάντια να σερνόμαστε, να φτωχοποιείται ο πληθυσμός μέσω της υπερφορολόγησης, να έχει διαλυθεί η μεσαία τάξη. Και να μοιράζει ο κ. Τσίπρας εν είδει ελεημοσύνης επιδόματα-ψίχουλα, θεωρώντας ότι αυτή μπορεί να είναι η Ελλάδα του μέλλοντος. Η Νέα Δημοκρατία είναι καθαρά απέναντι σε αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Επισημαίνοντας πως το πρόσημο της Νέας Δημοκρατίας είναι η πάση θυσία μείωση της φορολογίας που θα δώσει ανάσα στους Έλληνες και θα επανεκκινήσει την οικονομία μας, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως η ΝΔ έχει ξαναμειώσει φορολογικούς συντελεστές, ακόμα και όταν δε συμφωνούσαν οι εταίροι μας. «Όταν η κυβέρνηση Σαμαρά μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% ή τη φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης, απεδείχθη ότι και παραπάνω έσοδα έφερε και περισσότερο χρήμα κινήθηκε εντός της ελληνικής οικονομίας. Αυτό μας κάνει να διαφέρουμε από τους κρατιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτά θα κριθούμε. Τις επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, τη μείωση της φορολογίας, την τάξη και την ασφάλεια στις γειτονιές μας, την περιφρούρηση των συνόρων μας και το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Λέμε προεκλογικά λίγα πράγματα, γιατί θεωρούμε ότι έτσι θα ξαναφτιαχτεί η σχέση πολίτη-πολιτικού» εξήγησε.

Αναφερόμενος στη δήλωση του Πάνου Καμμένου περί στρατιωτικής εισβολής στα Σκόπια, ο κ. Κικίλιας μίλησε για απίστευτες δηλώσεις και πολιτικές πράξεις, ευφυολογήματα και πυροτεχνήματα που δικαίως έχουν κάνει τον κόσμο να απηυδήσει. «Έχει χαθεί η μπάλα. Δεν επιτρέπεται αυτό σε ανθρώπους που πέρασαν από θέσεις ευθύνης, από υπουργεία, όπου κανείς πρέπει να μετράει μια προς μία τις λέξεις του και που μόνο οι πράξεις έχουν σημασία» σημείωσε.

Ο τομεάρχης ‘Αμυνας της ΝΔ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για εικόνες που αποτελούν προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της χώρας μας, του πολιτισμού και των αξιών μας. «Οι συριζαίοι, δήθεν ανθρωπιστές, στοιβάζουν ανθρώπινες ψυχές στη Μόρια και στα νησιά μας. Η ανικανότητα και η αδιαφορία της κυβέρνησης να διαχειριστεί το ζήτημα οφείλεται στο ότι πιστεύει πως σωστή πολιτική είναι αυτή των ανοιχτών συνόρων που εφάρμοσε το πρώτο εξάμηνο του 2015, με συνέπεια τη δημιουργία μιας δεύτερης κρίσης σε όλη την Ευρώπη, μαζί με την οικονομική. Πρώτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία είναι ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, η κράτηση σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και η επαναπροώθηση των μεταναστών, η φύλαξη των συνόρων μας. Δε μπορεί να είναι πάλι ξέφραγο αμπέλι ο Έβρος, δε μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει στα νησιά μας. Δεν το ανέχεται ο Έλληνας και δεν είναι εικόνες ανθρωπισμού αυτές που καθημερινά βλέπουμε» υποστήριξε.

Τέλος, σε ό,τι φορά τα θέματα της ασφάλειας και της τάξης, ο κ. Κικίλιας είπε πως στη χώρα επικρατεί ένα μπάχαλο. «Το 2014 είχαμε τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας των τελευταίων χρόνων. Κάναμε επιχειρήσεις-σκούπα στην Αθήνα και στις πόλεις μας, φυλάγαμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας, συλλάβαμε τρεις επικίνδυνους τρομοκράτες, τον Μαζιώτη, το Σταμπούλο και τον Χριστόδουλο Ξηρό, δεν υπήρχε πρόβλημα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, 55.000 αστυνομικοί ήταν έξω και φύλαγαν τις γειτονιές μας και τις περιουσίες μας. Σήμερα έχουμε Ρουβίκωνες να αλωνίζουν στην Αθήνα, διαλύουν τα πανεπιστήμιά μας, προπηλακίζουν, απειλούν. Τα παιδιά μας πηγαίνουν για να σπουδάσουν, όχι για να κινδυνεύουν από την επικράτηση της ανομίας, της βίας και της αναρχίας. Εισβάλλουν όποτε θέλουν σε δημόσια κτίρια, έχουμε καθημερινά ληστείες σε όλη τη χώρα, δολοφονίες στις φυλακές Κορυδαλλού με συμβόλαια θανάτου σα να είμαστε φαρ ουέστ. Δεν είναι αυτή εικόνα μοντέρνας δυτικής ευρωπαϊκής χώρας» κατέληξε.Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ