Λοβέρδος στον Realfm 97,8: Ο Πρωθυπουργός έπεσε στην παγίδα που έστησε για άλλους

“Ο Πρωθυπουργός για να ξεφύγει από την παγίδα που έστησε για άλλους έπεσε ο ίδιος μέσα”, είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Γιατί με τη στροφή που του έκανε η ΝΔ να ψηφίσει τη διάταξη που πρότεινε ο ίδιος για την αναθεώρηση του άρθρου περί εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, παρότι εμείς προειδοποιούσαμε από την πρώτη στιγμή και έλεγα προσέξτε καμία διάταξη να μην πάρει 180 ψήφους μαζευτείτε γιατί στο τέλος θα έρθετε σε αδιέξοδο, για να φύγει από αυτό το αδιέξοδο το οποίο είναι αδιέξοδο γιατί έχει δύο λύσεις ή να ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ και ο νικητής των επόμενων εκλογών που φαίνεται ότι θα είναι η ΝΔ να του αλλάξει τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ή να αποσύρει καμιά εξηνταριά βουλευτές του, για να ξεφύγει από αυτό πρόσβαλε τον κ. Παυλόπουλο τον έβαλε εργαλειοποιώντας τον μέσα στο παιχνίδι της Βουλής εχθές και έκανε το χειρότερο”, σημείωσε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

“Γιατί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να τον σεβόμαστε. Έβαλε θέμα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας έναν χρόνο πριν λήξει η θητεία του κ. Παυλόπουλου. Τι πράγματα είναι αυτά; Εμείς κάναμε μία δήλωση καταγγελίας του κ. Τσίπρα διότι μας ενέπλεξε σε αυτό του το παιχνίδι, λέγοντας ότι εμείς έχουμε κάνει διεργασίες για να βγάλουμε δικό μας στέλεχος Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει καμία τέτοια διεργασία, είναι ντροπή του αυτό που κάνει. Έκανε μία κίνηση κόντρα στη ροή της αναθεώρησης, διότι παρέβλεψε το πόσο δημιουργικό ρόλο παίξαμε εμείς. Με αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορείς ούτε συμπλεύσεις να κάνεις, ούτε συνεργασίες να κάνεις. Όποιος οτιδήποτε προσπαθεί να κάνει χαμένος βγαίνει”.

“Ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων να εκδικάζεται από τις Ολομέλειες του Αρείου Πάγου, του ΣτΕ και Ελεγκτικού απευθείας. Να μην γίνονται προηγούμενες δίκες παραπομπής στην Ολομέλεια… Το Σύνταγμα είναι η βάση της οργάνωσης των κρατικών λειτουργιών”, ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ