Λεβέντης: Τα Σκόπια συναίνεσαν στις Πρέσπες γιατί κέρδισαν την Ελλάδα ολόκληρη – ΒΙΝΤΕΟ

“Ένα χαρτί είχε η Ελλάδα για να πιέζει τα Σκόπια να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις. Το χαρτί του ΝΑΤΟ. Αυτό το χαρτί σχίζουμε σήμερα. Δεν θα έχουμε πια κανένα χαρτί” τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Όπως σημείωσε: “Τα Σκόπια συναίνεσαν στις Πρέσπες γιατί κέρδισαν το όνομα, κέρδισαν την Ελλάδα ολόκληρη. Γιατί Μακεδονία είναι η Ελλάδα η ίδια. Δεν είναι μέρος της Ελλάδας”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Τουρκία: “Ο Γεώργιος Μαύρος είχε πει να μην κάνουμε διάλογο με την Τουρκία παρά μόνο μέσω ΟΗΕ γιατί η Τουρκία βρίσκει την ευκαιρία και θέτει αξιώσεις. Πίστευε ο κ. Τσίπρας ότι με μια συνάντηση με τον Ερντογάν θα κατάφερνε κάτι; Συμμορφώνεται ο Τούρκος; Εδώ ήρθε και τάχθηκε κατά της Λωζάννης.. Θέλουν να εκλέγονται οι μουφτήδες ώστε νάχει ο Ερντογάν το πάνω χέρι”.

Συνέχισε λέγοντας: “Όταν πιέσεις υπέρ της χώρας σου βρίσκεις λύσεις. Απείλησα με έξοδο της Ενωσης Κεντρώων από το EDP” είπε και επανήλθε στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

“Όλος ο κόσμος ήξερε ότι η θέση σας ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Όταν κρύβεστε πίσω από την ταυτότητα και τη γλώσσα δεν είναι προς τιμήν σας αυτό. Και κατά βάθος κάνετε πλάτη στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία… Η μειοδοσία δεν θα περάσει. Θα ζητήσουμε δημοψήφισμα μετά τις εκλογές για να στηρίξουμε κυβέρνηση. Αυτές οι εκλογές θα είναι εκλογές ανατροπής” υπογράμμισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ