• Επίθεση από το Ποτάμι σε Άδωνι Γεωργιάδη για τις αποχωρήσεις Αμυρά και Ψαριανού

  10:46 μμ, Τετάρτη 30 Ιάν 2019 10:46 μμ, Τετάρτη 30 Ιάν 2019

  Τον 'Αδωνι Γεωργιάδη κατηγορεί ως υπεύθυνο για τις αποχωρήσεις του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού το Ποτάμιμε νέα ανακοίνωσή του, απαντώντας σε δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, με τις οποίες αρνείτο μία τέτοια ανάμειξή του και άφηνε αιχμές κατά του Σταύρου θεοδωράκη για συνδιαλλαγή με τον Αλέξη Τσίπρα.

  «Είπαμε και ξαναλέμε, ότι οι κύριοι Αμυράς και Ψαριανός τον εμφάνιζαν ως ένα εκ των τριών στελεχών της ΝΔ που ήταν σε επαφή μαζί τους - δεν είναι ο κ. Χατζηδάκης ανάμεσα σε αυτά - που κάθε τόσο τους έλεγαν 'τώρα - τώρα είναι η ευκαιρία, τώρα να φύγετε'. Και κάποια στιγμή το... πέτυχαν» αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

  Απαντώντας στο ερώτημα του ‘Αδωνι Γεωργιάδη «πώς γνώριζε ο Ζάεφ ότι το Ποτάμι είναι θετικό στην προοπτική μιας συμφωνίας;», το Ποτάμι επισημαίνει ότι η θέση του ήταν γνωστή: «Ίσως, λέμε ίσως, να υπάρχει κάποιος στο γραφείο του κ. Ζάεφ που διαβάζει ελληνικές εφημερίδες. Και να είδε στις 29 Δεκεμβρίου του '17 - έξι μήνες πριν τις Πρέσπες - το άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη στα Νέα - ναι στα Νέα! - που έλεγε: 'Σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση, erga omnes έναντι πάντων, που θα περιλαμβάνει τον όρο 'Μακεδονία''», αναφέρει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του.

  Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει:

  "Ηξερα ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα φταίει ο Γεωργιάδης, δεν περίμενα ότι ισχύει το ίδιο και για το Ποτάμι. Θα ήταν αστείο να θεωρεί ότι είχε βάλει στο ψηφοδέλτιό του ενεργούμενα άλλου κόμματος. Καλό θα ήταν να σκεφτεί τι έχει κάνει και του έφυγαν οι βουλευτές. Και ο κ. Αμυράς και ο κ. Ψαριανός έλεγαν για μήνες ότι διαφωνούν στο θέμα των Πρεσπών. Με συνδέει μια φιλία και πέραν τούτου ουδέν. Έχω καλή γνώμη και για τους δύο, αλλά δεν είναι στη δική μου αρμοδιότητα η σύνθεση των ψηφοδελτίων.

  Ο κ. Θεοδωράκης οφείλει να απαντήσει στο άρθρο του Γ. Πρετεντέρη, να πει δηλαδή πώς είναι δυνατόν πέρυσι τον Μάρτιο να λέει ο Ζάεφ στους πολιτικούς αρχηγούς στη χώρα του ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει στην Ελλάδα με τις ψήφους του Ποταμιού.

  Πρέπει να απαντήσει ο κ. Θεοδωράκης που είχε πάει στον κ. Τσίπρα τον περασμένο Μάρτιο για το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας αν τότε τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

  Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να απαντήσει αν οι συνεδριάσεις κομματικών οργάνων του Ποταμιού που ακολούθησαν ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο για να κρύψει τη συνδιαλλαγή με τον κ. Τσίπρα".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα