Κουρουμπλής στον Realfm 97,8: Το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Δεξιά – Τι είπε για τον Καμμένο

“Πάμε στη δημιουργία δύο πόλων. Οι δύο πόλοι αυτοί θα είναι η νεοφιλελεύθερη Δεξιά και ο προοδευτικός χώρος με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ” είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Όλοι πρέπει να καταλάβουν και στον χώρο πέραν της Δεξιάς πως η νέα πραγματικότητα λέει ότι το επίκεντρο αυτού του χώρου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Τι να κάνουμε; Ας μην άφηναν τα πράγματα να κυλήσουν έτσι”, δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

“Εγώ λέω ότι πρέπει πλέον μετά από αυτές τις εξελίξεις να ανοίξει ένας διάλογος ανάμεσα σε αυτούς τους χώρους και να πάει ο χώρος σε προγραμματική σύγκλιση πριν από τις εκλογές. Η προγραμματική σύγκλιση σαν μία τέτοια επιλογή μπορεί να καταλήξει. Εάν δεν καταλήξει και επιλέξουν όλοι να αφήσουν τα πράγματα για μετά τις εκλογές, το πολιτικό σκηνικό θα είναι εντελώς διαφορετικό μετά τις εκλογές. Γιατί η πόλωση θα είναι τέτοια που οι μικροί χώροι ενδιαμέσως θα βρεθούν σε πολύ μεγάλη πολιτική ασφυξία. Αυτή είναι η δική μου προσέγγιση”, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

Στο ερώτημα εάν αυτός ο διάλογος και αυτή η προγραμματική σύγκλιση θα είναι ανάμεσα σε κόμματα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μεταξύ άλλων: “Κατά την εκτίμηση μου για να μην θεωρηθεί ότι εδώ επιχειρείται μία ισοπέδωση των πάντων, εάν γίνουν εγκαίρως οι κινήσεις μπορεί να γίνει ανάμεσα σε φορείς και όχι σε πρόσωπα. Τα πρόσωπα θα προσδιορίσουν μία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η πρόταση περιλαμβάνει το ΚΙΝΑΛ. Εάν δεν επιλέξει τι θέλει οι συνέπειες μπορεί να είναι μεγάλες για το συγκεκριμένο χώρο. Δηλαδή, εάν δεν πεις του ανθρώπου που θέλει να σε ψηφίσει, τι θα κάνεις, εάν δεν το πεις πριν από τις εκλογές αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει ένα αδιέξοδο. Άρα, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει αν θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα πάει με τη Δεξιά”.

“Οι εθνικές εκλογές δεν θα γίνουν τον Μάιο, θα γίνουν τον Οκτώβρη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση” δήλωσε.

Αναφερόμενος στη στάση του Προέδρου των ΑΝΕΛ, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι “ο Καμμένος αδικεί πολλές φορές τον εαυτό του και το έργο στο οποίο συνέβαλε να γίνει. Δεν παύει να έχει έναν παρορμητισμό. Η σχέση μας ήταν καλή πάντα. Ο κάθε άνθρωπος έχει έναν τρόπο να εκφράζεται”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ