Κοτζιάς: Πετύχαμε μια ιστορική συμφωνία – Εμείς πάνω από όλα βάζουμε την πατρίδα, εσείς τις καριέρες σας – ΒΙΝΤΕΟ

«Πετύχαμε μια ιστορική συμφωνία, όπως κάθε συμφωνία στο μέλλον θα έχει μάχες για την υλοποίηση της, για την ερμηνεία της, σε αυτή τη μάχη έχετε ήδη σταθεί απέναντι στα ελληνικά συμφέροντα. Υιοθετείται κάθε διαστρέβλωση της», είπε από το βήμα της Βουλής ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κατά τη συζήτηση για τις«Πρέσπες».«Για αυτό είστε ανίκανοι να κάνετε μια τέτοια συμφωνία, είστε ανίκανοι να το αναγνωρίσετε και θα είστε ανίκανοι στο να την προωθήσετε στην πράξη. Για αυτό πρέπει στις επόμενες εκλογές να ηττηθείτε», είπε ακόμη ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος εν συνεχεία επισήμανε: «Εμείς είμαστε φορείς της ευθύνης, εσείς της ανευθυνότητας. Εμείς πάνω από όλα βάζουμε την πατρίδα, εσείς τις καριέρες σας. Εμείς συμβιβασμό που βλέπει στο μέλλον, εσείς είστε παγιδευμένοι στο παρελθόν».«Εμείς υπηρετούμε την ενεργητική εξωτερική πολιτική, εσείς την αδράνεια», υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Εσείς είστε το πρόβλημα, εμείς η λύση. Εμείς η σταθερότητα, εσείς η αστάθεια. Εμείς την αλήθεια, εσείς τα ψέματα».Στην αρχή της ομιλίας του, ο Νίκος Κοτζιάς επιτέθηκε στην Φώφη Γεννηματά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να πω στην κυρία Γεννηματά ότι το «απάτριδες» έχουμε να το ακούσουμε οι αριστεροί απ τα στρατοδικεία».Αναφερόμενος στον αλυτρωτισμό, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε: «Είδα μεγάλες διαδηλώσεις δημοκρατικές αλλά άκουγα και το σύνθημα «Φέρτε τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια». Αυτό είναι ή όχι αλυτρωτικό;».Ο κ. Κοτζιάς, βέβαια, επιτέθηκε και στη Χρυσή Αυγή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κι επειδή μίλησε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής…αυτοί είναι που παρέδωσαν ελληνικά εδάφη, όπως την Κύπρο, όποτε άγγιξαν την εξουσία. Δεν θα μας μιλήσουν τώρα για πατριωτισμό».

O Νίκος Κοτζιάς άσκησε ιδιαίτερη κριτική στον Αντώνη Σαμαρά: «Άκουσα κ. Σαμαρά. Δεν είπε τι έκανε ο ίδιος ως πρωθυπουργός για το ζήτημα. Πώς προώθησε την προσπάθεια του. Όμως δεν απευθυνόταν σε εμάς. Μόνο σε εσάς».

«Όλα όσα είπε σε εμάς, δεν τα είχε πει στον Βενιζέλο που τον έκανε υπουργό Εξωτερικών και πήγαινε στις ΗΠΑ και μίλαγε για σύνθετη ονομασία;», ανέφερε. Μάλιστα, έθεσε το ερώτημα: «Την FYROM την θέλουμε στη σύνθεση Τουρκίας ή με εμάς;.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ