Γεννηματά: Go back, κύριε Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

«Από την εποχή του “go back Mrs.Merkel” επιστρέψαμε στην εποχή του “Yes, man”.Η κυβέρνησή σας εξυπηρέτησε αποκλειστικά τα ξένα συμφέροντα. Απέναντί σας έχετε τον ελληνικό λαό που σας λέει: Ως εδώ,”Go back, κ. Τσίπρα”!» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας.

«Η κυβέρνηση είναι φανερό δεν έχει ούτε τη συναίνεση του ελληνικού λαού ούτε καν την πλειοψηφία στη Βουλή να περάσει τη Συμφωνία. Άλλοι βουλευτές στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά όχι τη συμφωνία ή το αντίστροφο.Μην κρύβεστε! Στηρίζετε και τις 2» Η Συμφωνία διατηρεί τον αλυτρωτισμό. Το ΚΙΝΑΛ λέει ξεκάθαρα «ΟΧΙ»! Δεν έχουμε καν το κείμενο του Συντάγματος των Σκοπίων. Η ελληνική Βουλή ψηφίζει στα τυφλά. Η ρηματική διακοίνωση αναφέρεται ρητά σε “μακεδονικό λαό”!» όλα τα χρόνια αναγνωρίζαμε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Σήμερα έχουμε μακεδονικό λαό που κατοικεί στη Βόρεια Μακεδονία και μιλάει βορειομακεδονικά! Απαλείφεται δε η Μακεδονία μας, ως η βόρεια περιοχή της Ελλάδος» υπογράμμισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και συμπλήρωσε:

«Παραδώσατε το όνομα. Αν το είχαν πράξει οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, το θέμα θα είχε λυθεί εδώ και χρόνια, αλλά δεν ήθελαν να το κάνουν! Με τη γλώσσα συντηρείτε το ιδεολόγημα του “μακεδονισμού”. Αυτό που παρουσιάζετε ως “μη πρόβλημα” το διαψεύδετε μόνοι σας, αφού το υπουργείο Εξωτερικών επί κυβερνήσεώς σας ζητούσε να απαλειφθεί ο όρος μακεδονικό αλφάβητο!» επεσήμανε.

Όπως συνέχισε: «Αναγνωρίζετε και μακεδονική εθνότητα. Μάταια προσπαθείτε να οχυρωθείτε πίσω από τη ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων αφού κι εκεί αναφέρεται ο όρος “μακεδονικός λαός”. Γιατί “nationality”αντί για “citizenship”; Είναι υποχώρηση! Γιατί δεχθήκατε να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, πριν καν τη συνταγματική τους αναθεώρηση;!» αναρωτήθηκε η κυρία Γεννηματά.

Και επεσήμανε: “Γιατί δεν υπάρχει ρύθμιση ότι τα προϊόντα τους θα φέρνουν ένδειξη “βόρεια μακεδονικά”;Θα μπορούν να υποστηρίξουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον όρο για προϊόντα που δεν έχουν κατοχυρωθεί. Τα γεωπολιτικά μας συμφέροντα αναμφίβολα συνδέονται με την αρμονική συνύπαρξη με τη γειτονική μας χώρα με την προϋπόθεση ακύρωσης κάθε αλυτρωτικής σκοπιμότητας. Αλλά δεν το διασφαλίσατε».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στη ΝΔ τονίζοντας: «Δεν ξεχνάμε τις μεγάλες ευθύνες της της ΝΔ για το θέμα της FYROM & μέχρι κ σήμερα δεν έχετε αναλάβει τις ευθύνες σας. Αφήστε τις εθνικές κορόνες. Έχετε αλλάξει στάση 50 φορές κ δώσατε άλλοθι να αποφύγει ο κ.Τσίπρας τον διάλογο”. Όπως υπογράμμισε: “Όλα τα όπλα που εξασφάλισε για την Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου στο ζήτημα αυτό, τα παραδώσατε εσείς σήμερα! Επιδιώξαμε πάντα, σε όλη την ιστορική μας διαδρομή, τη λύση.Εμείς δεν διχάζουμε με ιδεοληψίες. Ενώνουμε με εθνικές θέσεις. Η Μ.Μερκούρη έλεγε: “Το όνομά μας είναι η ψυχή μας”».

«Η συμφωνία δεν λύνει οριστικά κι αμετάκλητα τα προβλήματα. Τα διαιωνίζει, Η υποχώρηση και οι παραχωρήσεις που κάνατε θα σας βαραίνουν και θα σας ακολουθούν για πάντα!… Νομίζετε ότι ο ελληνικός λαός θα ξεχάσει τα αλισβερίσια, τα νταραβέρια, την πολιτική παρακμή,τον διχασμό!».

Και έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: «Όποιος δεν είναι μαζί σας κατά τη γνώμη σας είναι δεξιός. Μήπως ξεχνάτε ότι εσείς συγκυβερνούσατε με την ακροδεξιά και τώρα στηρίζεστε στα ακροδεξιά απομεινάρια; Κι έχετε το θράσος να λέτε όποιος δεν στηρίζει τη συμφωνία σας είναι κι εθνικιστής… Δεν θα χαρίσουμε τον γνήσιο πατριωτισμό στην ακροδεξιά και τη ΧΑ. Γίνατε πολιτικός χορηγός της Δεξιάς μην γίνεστε και της ΧΑ.. Ο πατριωτισμός είναι στοιχείο της δικής μας ταυτότητας γιατί εμείς δεν είμαστε απάτριδες. Θα σας κρίνει ο ελληνικός λαός στις εκλογές που έρχονται και ξέρω ότι τις φοβάστε γιατί το ΟΧΙ του ελληνικού λαού, δεν μπορείτε να το κάνετε ΝΑΙ. Κανένας γυρολόγος πολιτικός και κανένας πρόθυμος για την εξουσίας δεν πρόκειται να σας σώσει από την καταδίκη του ελληνικού λαού που θα είναι αμείλικτη!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ