Αναγνωστοπούλου: Ο Παύλος Μελάς δεν είχε πρόβλημα που ο Κώττας μίλαγε μακεδονικά – ΒΙΝΤΕΟ

Κατά την εισήγησή της στην Ολομέλεια η Σία Αναγνωστοπούλου ανέλυσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πατά πάνω στην εθνική γραμμή, με την οποία είχαν συμφωνήσει και άλλα κόμματα και την είχαν ως πολιτική τους θέση.

“Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική ό,τι και να λέει ο οποιοσδήποτε σύμφωνα με το άρθρο 7” υπογράμμισε και συνέχισε με ιστορικές αναφορές στους Βαλκανικούς πολέμους και τη διαμόρφωση της κατάστασης στα Βαλκάνια.

“Οι Μακεδονομάχοι πολέμησαν για να κατοχυρώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της γεωγραφικής επικράτειας στον ελληνικό εθνικό κορμό, για να λέγεται ελληνικό αυτό το τμήμα. Γι αυτό αγωνίστηκαν. Για την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου να κατοχυρωθεί ως μέρος της ελληνικής εθνικής ιστορίας και ταυτότητας και όχι ως μέρος της ιστορίας κάποιων άλλων” είπε και πρόσθεσε:

Και σε άλλο σημείο αναφερόμενη στη γλώσσα, τόνισε: “Δεν δίνουμε γλώσσα, έχουν απαντηθεί αυτά… Ξεπεράστηκε αυτό στην Επιτροπή. Γιατί η γλώσσα δεν είναι ένα πράγμα που δίνουμε εμείς οι άλλοι, ο Παύλος Μελάς δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσει ότι ο Κώττας μίλαγε μακεδονικά, γιατί ο Παύλος Μελάς πολέμαγε όχι για το αν ο Κώττας μίλαγε μακεδονικά, αλλά γιατί τον ήθελε συναγωνιστή για να είναι η Μακεδονία ελληνική. Η ελληνική Μακεδονία να είναι ελληνική. Γι αυτό δεν είχε πρόβλημα η Πηνελόπη Δελτα, γι’ αυτό δεν είχε πρόβλημα κανένας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ