Καμμένος: Αν υπάρχει απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων να τη δημοσιοποιήσετε – ΒΙΝΤΕΟ

Στην ένσταση αντισυνταγματικότητας επέμεινε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος ανέβηκε στο βήμα της Επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, ανέφερε ότι δεν υπάρχει απόφαση της Διάσκεψης Προέδρων για τον τρόπο ορισμού των ανεξάρτητων βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Όπως τόνισε “αν υπάρχει απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων να τη δημοσιοποιήσετε”.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής με την υπογραφή δύο καθηγητών, ενώ σημείωσε ότι δεν επισυνάπτονται τα κείμενα της ρηματικής διακοίνωσης, των αλλαγών του Συντάγματος κ.λπ.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέγνωσε, επιπλέον, δήλωση του καθηγητή συνταγματολόγου Γ. Κασιμάτη, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι απαράδεκτη «γιατί αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, η οποία εξυπηρετεί κυριαρχικά και γεωπολιτικά συμφέροντα μόνο ξένων κρατών, ενώ αντίστοιχα βλάπτει ουσιαστικά τα συμφέροντα της Ελληνικής Πολιτείας. Γιατί απέχει, απειλεί και μειώνει καίρια: την ασφάλεια της εδαφικής κυριαρχίας. Γιατί αμφισβητεί σοβαρά την εθνική, την ιστορική και την πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας. Νομικά από πλευράς κύρους είναι άκυρη και ανυπόστατη γιατί ουσιαστικά παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδας, των Σκοπίων αλλά και το διεθνές δίκαιο» είπε μεταξύ άλλων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ