“Σύγκρουση” Ζαχαριάδη – Γεωργιάδη για το συλλαλητήριο και τα χημικά -ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του Διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα καθώς και για τα δακρυγόνα που χρησιμοποιήθηκαν.

«Η ΝΔ προσπαθεί να ξεφύγει η συζήτηση από την ουσία. Περιμένουμε η ΝΔ να καταδικάσει τη χρήση βίας και τα τάγματα εφόδου από ομάδες χρυσαυγιτών οι οποίοι τραυμάτισαν αστυνομικούς και επιτέλους να μπει ένα όριο στη βία και στο πως την αντιλαμβάνεται», δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Μάλιστα ο Κώστας Ζαχαριάδης καταδίκασε και την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

«Η ΝΔ παίζει με τη φωτιά, παίζει με την ακροδεξιά βία. Βλέπω σήμερα μία ακροδεξιά, μία φασίζουσα βία που προήλθε από ένα κομμάτι της πορείας. Οι φασίστες έδωσαν τον τόνο στα σημερινά επεισόδια», πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι «το 2011 η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα, κατέθεσαν πρόταση νόμου στη Βουλή για την απαγόρευση της χρήσης χημικών».

«Σήμερα ζήσαμε τη διαδήλωση που χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία τα περισσότερα χημικά που έχουν πέσει σε διαδήλωση όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας αναφορές σε προβοκάτσια και εξαπέλυσε βολές για τις εντολές που δόθηκαν στην αστυνομία γιατί όπως υποστήριξε« η αστυνομία άφησε αντιεξουσιαστές από τα Εξάρχεια να περάσουν με σκοπό να διαλύσουν τη διαδήλωση ρίχνοντας τόνους χημικών».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ