Κικίλιας στον Realfm 97,8: Η δεδηλωμένη όπως τη γνωρίζαμε δεν υπάρχει πλέον

“Η δεδηλωμένη όπως τη γνωρίζουμε δεν υπάρχει. Δεδηλωμένη υπήρχε πριν από τέσσερα χρόνια σε μία συγκυβέρνηση και άθροιση δύο πολιτικών κομμάτων που πήραν ψήφο εμπιστοσύνης”, είπε μεταξύ ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ και βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη.

“Αυτό δεν υπάρχει πλέον, είναι εμφανές με δήλωση και του Πρωθυπουργού και του Προέδρου του μικρού κόμματος. Άρα, δεν υπάρχει πλειοψηφία στις επιτροπές και δεν υπάρχει η δυνατότητα νομοθέτησης έτσι όπως την αντιλαμβάνονται. Δηλαδή, έχω την πλειοψηφία στις επιτροπές με τους 145 βουλευτές που έχω ως ΣΥΡΙΖΑ και τους έξι γυρολόγους οπορτουνιστές καιροσκόπους που θα μείνουν στην ιστορία. Τα νούμερα δεν βγαίνουν, υπάρχει ο κανονισμός της Βουλής, το ελληνικό Σύνταγμα και η νομοθεσία και δεν βγαίνουν οι αριθμοί”, σημείωσε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ και πρόσθεσε:

“Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι έχει αρχίσει να μην αισθάνεται άνετα εντός κοινοβουλίου ο κ. Τσίπρας. Έχει αρχίσει ο ίδιος να αυτοδιαψεύδεται και να χάνει την περπατησιά του. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κατά βάση ένας κεντροδεξιός πολιτικός. Άκουσα χθες ότι άγεται και φέρεται από τα άκρα και είναι ακροδεξιός, μετά άκουσα επίσης ότι είναι και λαϊκιστής. Εδώ τον παρακαλάμε να πει προεκλογικά μία κουβέντα παραπάνω για να εξασφαλίσουμε την αυτοδυναμία και δεν το κάνει”.

Αναφερόμενος στο debate ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι “εάν βγει και μας πει ο κ. Τσίπρας ότι προκηρύσσει εκλογές ας γίνουν όσα debate θέλει. Εάν δεν προκηρύξει εκλογές έχουμε ένα νέο δεδομένο πλέον, ότι εκεί που αισθανόταν ο κ. Τσίπρας ότι είναι ο φυσικός του χώρος της υπεροχής και πολιτικά της κυριαρχίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, μάλλον δεν το βλέπω να περπατάει και πολύ καλά”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ