Νέα δήλωση Κόκκαλη: Θα ανεξαρτητοποιηθώ από τους ΑΝΕΛ – Δεν ψηφίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών

Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα ανεξαρτητοποιηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Εν πρώτοις εξήγησε γιατί βρίσκεται στην Κίνα (από όπου έδωσε τη συνέντευξη): Βρίσκεται εκεί κατόπιν πρόσκλησης του αντίστοιχου κινεζικού Υπουργείου, σε μια επίσκεψη που ήταν προγραμματισμένη εδώ και ενάμιση μήνα.

Απολογιστικά είπε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν οι ΑΝΕΛ μια έντιμη, ξεκάθαρη συνεργασία, αλλά είχαμε, έχουμε διαφορά ως προς το όνομα των Σκοπίων. Ο κ. Κόκκαλης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν την θεωρεί θετική, όμως αυτό που ανακύπτει τώρα -τόνισε- είναι αν θα συνεχίσει το βίο της η κυβέρνηση, αν θα ψηφιστούν μέτρα όπως για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την πρώτη κατοικία και άλλα ευεργετικά μέτρα.

Όσον αφορά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, είπε πως εξέφρασε την άποψη να είναι όλοι οι βουλευτές παρόντες, επίσης ο κ. Κουίκ και η κ. Χρυσοβελώνη.

Δήλωσε ακόμη ότι δεν είναι της Σχολής Καμμένου και δεν πρόκειται να απαντήσει όσες επιθέσεις και αν δεχθεί. Στην ουσία του θέματος, έκανε γνωστό μέσω του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ FM ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης, επίσης ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Δεν ανταλλάσσω καρέκλα με το όνομα της Μακεδονίας, δήλωσε επίσης και πρόσθεσε ότι αν ήθελαν οι ΑΝΕΛ να μπλοκάρουν τη Συμφωνία, θα ζητούσαν εκλογές.

Κλείνοντας διαβεβαίωσε πως πάντα κινείται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και κρατά χαμηλούς τόνους.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ