Σε στρατηγικό αδιέξοδο οι ΑΝ.ΕΛ – Η πλειοψηφία της ΚΟ αρνήθηκε πρόταση του Καμμένου για απόσυρση υπουργών από την κυβέρνηση

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Το στρατηγικό αδιέξοδο των ΑΝ.ΕΛ επιβεβαίωσε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες με την έναρξη της συνεδρίασης ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος έκανε διερευνητική κρούση στους παρισταμένους για το αν συμφωνούν στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό να γνωστοποιήσει στον κ. Τσίπρα την απόσυρση των Υπουργών από την κυβέρνηση.

Η πλειοψηφία των παρισταμένων δεν συμφώνησε και μάλιστα με το επιχείρημα ότι τέτοια απόφαση δεν είναι δυνατόν να ληφθεί από τη στιγμή που απουσιάζουν η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι αυτός που δέχθηκε τη μεγαλύτερη πίεση από τον κ. Καμμένο και τον κ. Κατσίκη να αποκαλύψει τι θα πράξει ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης , ο οποίος ωστόσο επέμενε να λέει ότι χωρίς την παρουσία της κ. Κουντουρά, του κ. Κουίκ και της κ. Χρυσοβελώνη δεν θα μιλήσει.

Κατά τη συνεδρίαση ακούστηκαν απόψεις για στρατηγικό αδιέξοδο και αυτοεγκλωβισμό των ΑΝ.ΕΛ λόγω της σκληρής στάσης που τηρήθηκε εξ αρχής βασίζοντας τα πάντα στο ότι η Συμφωνία δεν θα έφτανε ποτέ στην Ελλάδα.

Κατά πολλούς πάντως η στάση του κ. Καμμένου να ζητήσει την άποψη της Κ.Ο και να μην ανακοινώσει κάποια απόφασή του έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον δείχνοντας ότι θέλει να ακούσει την πλειοψηφία της Κ.Ο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι δεν θέλει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης λόγω Σκοπιανού αλλά από την άλλη δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση.Πηγή ρεπορτάζ: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ