Φίλης στον Realfm 97,8: Η συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ ήταν αναγκαστική – Αυτό που υπήρχε, δεν μπορεί να υπάρξει τώρα

“Είναι σαφές ότι είμαστε σε μία φάση πολιτικών εξελίξεων που θα διευκρινιστούν αύριο με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πάνο Καμμένο”, είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Η χθεσινή συνέντευξη ήταν μία δημόσια, διαφανής τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για το τι επιδιώκει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση επιδιώκει το μείζον που είναι η πολιτική σταθερότητα, γιατί αυτό εξυπηρετεί και τους στόχους της οικονομικής σταθεροποίησης και ανάπτυξης. Διαφορετικά, εάν αρχίσουμε τώρα ξανά να μην υπάρχει πολιτική σταθερότητα ό,τι έχουμε πετύχει θα υπονομευτεί. Επίσης, θέλουμε πολιτική σταθερότητα για να πετύχουμε τον στόχο που αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Διότι αυτή η συμφωνία δεν είναι ένα θέμα εσωτερικής κατανάλωσης, είναι ένα θέμα σταθεροποίησης στην περιοχή”, σημείωσε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:

“Μετά τις εκλογές θα επιδιώξουμε, με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, να διαμορφωθούν συνεργασίες προγραμματικές σταθερές… Η συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ ήταν αναγκαστική και απεδείχθη ότι ήταν μία συνεργασία κυβερνητική που στο μείζον θέμα που ήταν να βγει η χώρα από τη δανειακή σύμβαση ήταν σωστή, βοήθησε. Βεβαίως, υπήρξαν διαφορές, αλλά δεν υπάρχει ανέφελος ουρανός. Κατά τη γνώση μου, είναι σε άλλη φάση, αυτό που υπήρχε δεν μπορεί να υπάρξει τώρα. Μετά τις εκλογές θέλουμε προγραμματικές συμφωνίες που δεν θα είναι μνημόνιο αντιμνημόνιο. Θα δούμε τι λέει ο κ. Καμμένος. Η δική μας επιδίωξη είναι να υπάρξει μία κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς προβλήματα”.

“Βήμα – βήμα γίνονται οι ωσμώσεις και οι συνεργασίες και πρέπει να είναι σταθερές, να δοκιμάζονται, να μην είναι όχι σταθερές. Οι Πρέσπες σήμερα δεν είναι ένα επιμέρους θέμα είναι ο δεύτερος στόχος του κυβερνητικού έργου. Ταυτοχρόνως, η εξέλιξη της Συμφωνίας των Πρεσπών επηρεάζει και την οικονομική ανάπτυξη διότι δίνει άλλο αέρα για τη σταθερότητα στην περιοχή” ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας στη χώρα μας δήλωσε: “Η Μέρκελ είναι μέλος κορυφαίας ηγεσίας μία μεγάλης δύναμης η οποία είναι μέσα στην ΕΕ με καθοριστικό ρόλο και στο ΝΑΤΟ. Η περιοχή μας έχει μεγάλα προβλήματα γεωπολιτικής αστάθειας, προβλήματα πολέμου και ειρήνης, προβλήματα προσφύγων. Η χώρα μας που έχει πληγεί από τη γερμανική πολιτική στο πλαίσιο της Ευρώπης τα προηγούμενα χρόνια, και αναφέρομαι στο θέμα των μνημονίων, έχει ανάγκη στη νέα φάση να επαναπροσδιορίσει αυτή τη σχέση της στο πλαίσιο της ΕΕ και συνεπώς με τις κορυφαίες πολιτικές χώρες και πολιτικές προσωπικότητες στην ΕΕ”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ