Τσίπρας: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το δεύτερο μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησής μας – ΒΙΝΤΕΟ

«Πραγματικά πιστεύω ότι τo θέμα της ΠΓΔΜ δεν είναι ένα θέμα που έχει διχάσει τελευταία την κοινή γνώμη αλλά ένα άλυτο πρόβλημα εξαιτίας της αδράνειας κυβερνήσεων. Είναι βαρίδι στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Το δεύτερο σημαντικότερο επίτευγμα μας είναι η θέση που απέκτησε η Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα, μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον για αστάθεια στα βόρεια σύνορά της και για διάσπαση της ΠΓΔΜ» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο Open TV σχετικά με το Σκοπιανό.

Επεσήμανε ότι “δεν βλέπω τα πράγματα μέσα από την οπτική του επόμενου τριμήνου, από το πρόσκαιρο όφελος, αλλά από την οπτική του εθνικού και πατριωτικού συμφέροντος που θα έχει η χώρα από την επίλυση ενός ζητήματος που λιμνάζει” και επεσήμανε όσον αφορά στο γεγονός ότι δεν συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών: “Δυο φορές κάλεσα τους αρχηγούς των κομμάτων να συζητήσουμε το θέμα της ΠΓΔΜ, στο γραφείο μου. Δεν περίμενα ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα είχε αυτή τη συμπεριφορά με μοναδικό γνώμονα την εσωκομματική ισορροπία” είπε και τόνισε:

“Ο κ. Μητσοτάκης μετέθετε διαρκώς τον πήχη και μετά ανακάλυψε θέμα εθνότητας και γλώσσας, που είναι ανύπαρκτο. Βρισκει διαρκώς αιτίες για να κερδοσκοπήσει πολιτικά. Ανεξαρτήτως της συζήτησης που έχει γίνει, όλοι γνωρίζουμε όλα [για τη συμφωνία των Πρεσπών] και κανείς βουλευτής δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει. Τίποτα δεν είναι κρυφό και όλοι θα πάρουν τις ιστορικές ευθύνες τους”.

«Μέσα στον Ιανουάριο θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή» είπε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε πως το πρωτόκολλο κύρωσης για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα έρθει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ