• Αναγνωστόπουλου στον Realfm 97,8: Ήταν καταπιεστικό για τον Καμμένο να έχει εμάς συνοδοιπόρους - Όπως και για εμάς

  12:39 μμ, Τρίτη 08 Ιάν 2019 12:39 μμ, Τρίτη 08 Ιάν 2019

  Την ελπίδα να υπάρξει νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

  Αναφερόμενη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα, είπε: "Συνεχίζει κανονικά η κυβέρνηση, έχει μπροστά της τη συμφωνία των Πρεσπών για την οποία είναι εξασφαλισμένες οι ψήφοι και την κύρωση για το ΝΑΤΟ που θα δημιουργήσει το εξής παράδοξο βέβαια. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ τι θα κάνουν, θα το ψηφίσουν το πρωτόκολλο για την κύρωση ή όχι; Εκεί θα αναδειχθεί και όλη η υποκρισία του θέματος και γιατί γίνεται όλη η φασαρία και ένα εθνικό θέμα γίνεται μπαλάκι του πινγκ πονγκ μόνο και μόνο από ιδιοτέλεια, υποκρισία και συμφέρον".

  "Ο εταίρος μας δεν μετακινήθηκε ποτέ από τη θέση του σε σχέση με το Μακεδονικό εδώ και 30 χρόνια. Άλλοι μετακινήθηκαν. Ενδοπαραταξιακές διαφωνίες υπάρχουν, ο κ. Καμμένος ήταν από αυτή τη μειοψηφία της δεξιάς που δεν συμφωνούσε με το Μακεδονικό. Ήταν συνεπής σε αυτό. Με εμάς έκανε μια έντιμη συνεργασία, ξέραμε ότι είχαμε διαφορές. Οι δηλώσεις που κάνει επί 30 χρόνια είναι ίδιες. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κ. Καμμένος για το Μακεδονικό ούτε θα τον δικαιολογήσω, ξέρω ότι με εμάς είχε διαφωνία ευθύς εξαρχής. Βέβαια και εκεί μπαίνει ένα ερωτηματικό διότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός είχε πει και λύση βιώσιμη του Μακεδονικού με σύνθετη ονομασία κλπ. Ο κ. Καμμένος διαφωνούσε πάντα με εμάς στο θέμα, το θέμα είναι για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης", πρόσθεσε.

  "Εμένα με ενδιαφέρει ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελέστατη εθνικά για τη χώρα και πρέπει να ψηφιστεί και ο κάθε βουλευτής πρέπει να αναλάβει τις ιστορικές και συνταγματικές του ευθύνες" σημείωσε η κ. Αναγνωστοπούλου.

  "Με τον κ. Καμμένο κάναμε μια έντιμη συμφωνία που απέδωσε καρπούς, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, με μια πολιτική που κράτησε την κοινωνία όρθια. Οφείλουμε όλοι να την τιμήσουμε" συμπλήρωσε ενώ ερωτηθείσα εάν τελείωσε αυτή συνεργασία είπε: "Απ’ ότι φαίνεται, από όσα είπε ο κ. Καμμένος…".

  Στην ερώτηση εάν εκτιμά πως μπορεί να διαμορφωθεί νέα κυβερνητική πλειοψηφία, απάντησε: "Δεν ξέρω, εγώ το εύχομαι πάντως . Λογικό δεν είναι να θέλω αλλαγή φυσιογνωμίας της κυβέρνησης; Ήταν καταπιεστικό για τον Καμμένο να έχει εμάς συνοδοιπόρους, εγώ τον καταλαβαίνω. Για εμάς δεν ήταν;"

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα