Κατσίκης: Θα φύγουμε από την κυβέρνηση πριν πάει στη βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Oι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση φεύγοντας από την κυβερνητική πλειοψηφία, δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ. Διατύπωσε την άποψη ότι όταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών «η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη».

Ο Κώστας Κατσίκης επέμεινε στην άποψη ότι «Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών».

Στην ερώτηση πότε θα φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ο κ. Κατσίκης απάντησε ότι «εμείς θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή, με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε».

Εκτίμησε ότι οι 151 βουλευτές δεν θα βρεθούν και ας καταστεί γνωστό και σαφές. Δεν θα γίνει επειδή ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία αλλά από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, είπε.

Σε επόμενη ερώτηση για το τι θα κάνει το κόμμα του Πάνου Καμμένου σε περίπτωση πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ ο κ. Κατσίκης απάντησε ότι «από τη στιγμή που φύγουμε τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή;» προσθέτοντας ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση εντολοδόχοι της ΝΔ».

Όταν ρωτήθηκε για το πότε θα μπει προς κύρωση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών , ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σχολίασε: «έχει γίνει μια συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου – ευελπιστώ να τηρηθεί – ότι το θέμα αυτό να μην μας απασχολήσει μέχρι τον Μάρτιο».

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το Σκοπιανό δεν θα την δώσουμε».

Υποστήριξε, δε, ότι «δεν τίθεται θέμα ερώτησης αν η Κουντουρά ή ο Ζουράρις θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχετε ακούσει καμία τέτοια δήλωση αυτών των βουλευτών; ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ