Με πρώην χρήστες ναρκωτικών συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συζήτηση με άτομα που ακολουθούν ή έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικά είχε το βράδυ των Χριστουγέννων ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ένα καφενείο στην Πλατεία Βάθη.

Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τις προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν καταφέρει να απεξαρτηθούν από τις τοξικοεξαρτητικές ουσίες. Του μίλησαν για το πώς ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τα ναρκωτικά, για βιώματά τους ως χρήστες μέχρι και την ένταξή τους σε πρόγραμμα απεξάρτησης καθώς και για τα προβλήματά τους μετά την ολοκλήρωσή της απεξάρτησης, κατά τη διαδικασία επανένταξης.

Αρχικά συζήτησαν για τις πολιτικές πρόληψης, και ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένας αποτελεσματικότερος μηχανισμός εκπαίδευσης τόσο των γονέων όσο και των παιδιών στα σχολεία για τα ναρκωτικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ευχαρίστησε τους πρώην χρήστες που δέχθηκαν να μοιραστούν μαζί του τις εμπειρίες τους, πέρασε, μαζί με την κινητή μονάδα της ΜΚΟ Praksis από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, στα οποία η οργάνωση κάνει καθημερινά παρεμβάσεις βοηθώντας ανθρώπους που κάνουν χρήση ουσιών αλλά και παρεμβάσεις υπέρ άλλων ομάδων όπως οι άστεγοι, τα εκδιδόμενα άτομα και τα θύματα διεθνικής σωματεμπορίας .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ