Κύρτσος: Η Ευρώπη θα πρέπει να γίνει πιο φιλική για την Ελλάδα

«Η Ευρώπη θα πρέπει να γίνει πιο φιλική για την Ελλάδα, δηλαδή για χώρες που έχουν τα προβλήματα τα οικονομικά και κοινωνικά που έχει η χώρα μας. Και θα πρέπει επίσης, να έχουμε αυτό που λέμε εμείς ‘περισσότερη Ευρώπη’». Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε σήμερα το βράδυ από τα Τρίκαλα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, στο πλαίσιο εκδήλωσης με τίτλο, «Αυτή την φορά ψηφίζω. Η σημασία των ευρωπαϊκών εκλογών το 2019» που συνδιοργάνωσαν η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Europe Direct.

«Σε αυτή τη φάση – συνέχισε ο κ. Κύρτσος – ενισχύονται δυνάμεις που είναι υπέρ της λιγότερης Ευρώπης. Επομένως, είναι ένα στοίχημα αν θα μπορέσουμε να πάμε στην κατεύθυνση της περισσότερης Ευρώπης, γιατί έχουμε κοινές πολιτικές που έχουν να αναπτυχθούν – για παράδειγμα η ψηφιακή οικονομία. Αλλά και τα ελληνικά προβλήματα επειδή είναι τεράστια, έχουν πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις, και μας συμφέρει η Ε.Ε. να αναπτυχθεί και να ολοκληρωθεί».

Ο ευρωβουλευτής δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει επίσης, ότι «ο περιφερειάρχης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν μια ευρωπαϊκή στρατηγική, καλά κάνουν, χρειάζεται αυτή και θα βοηθήσουμε όλοι να την αναπτύξουμε».

Η ευρωβουλευτής, Σοφία Σακοράφα, υπογράμμισε πως πρέπει να παλέψουμε για την Ευρώπη της ιδρυτικής της διακήρυξης, την Ευρώπη των αρχών, των αξιών, της αλληλεγγύης, της ειρήνης, την Ευρώπη όλων των λαών, την Ευρώπη που θα αγκαλιάσει όλα τα κράτη μέσα σε μια αγκαλιά, και θα συμπεριφέρεται το ίδιο σε όλους.

Η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, υπογράμμισε μέσω skype ότι πολλές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας αλλάζουν στην Ευρώπη και υπέδειξε και αυτή την ανάγκη για «περισσότερη Ευρώπη».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, αφού αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν ή θα υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τόνισε στη συνέχεια, ότι εμείς ξεκινάμε και ίσως είναι η πρώτη στην Ευρώπη, εκδήλωση που γίνεται.

«Η Ευρώπη, ανέκαθεν ήταν μια δύναμη, ήταν ανθρώπινη δύναμη, για αυτό και την αγαπούν, για αυτό και όλοι θέλουν όλοι να έρθουν στην Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει ξανά να αποκτήσει τη δύναμή της» ανέφερε ο κ. Αγοραστός. «Μέσα στην Ευρώπη ζούμε, και εκείνοι που την αγαπούν και εκείνοι που δεν την αγαπούν, και εκείνοι που είναι ουδέτεροι και έχουν ενστάσεις, πρέπει να συμμετέχουν. Γιατί η συμμετοχή, σημαίνει συνειδητή επιλογή αλλαγής και είναι μια διαδικασία, όπου η ψήφος είναι το μεγάλο όπλο που έχει στα χέρια του ο πολίτης» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της συμμετοχής στην διαδικασία της ψηφοφορίας, ενώ τις δικές του προτάσεις παρουσίασε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Γιάννης Μπουτίνας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ