Τοσουνίδης στον Realfm 97,8 για τον Κουίκ: Όλοι μας τοποθετούμαστε οι ίδιοι για το πού θέλουμε να βρισκόμαστε

“Είναι μία στιγμή ευθύνης για ένα ζήτημα που είναι πολύ ψηλά στον αξιακό μας κώδικα και θα πρέπει όλα να είναι καθαρά”, είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Στο ερώτημα εάν ο Τέρενς Κουίκ παραμένει μέλος του κόμματος των ΑΝΕΛ ο κ. Τοσουνίδης απάντησε μεταξύ άλλων: “Όλοι μας τοποθετούμαστε οι ίδιοι για το πού θέλουμε να βρισκόμαστε. Εμείς στους ΑΝΕΛ δεν έχουμε κουλτούρα πειθαρχικών μέτρων. Άρα είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης του καθενός να τοποθετείται και να δηλώνει πάντοτε στον άξονα των αρχών και των πιστεύω βάσει των οποίων έχει ενταχθεί σε μία πολιτική οικογένεια” και σημείωσε ότι “είναι μία στιγμή ευθύνης για ένα ζήτημα που είναι πολύ ψηλά στον αξιακό μας κώδικα και θα πρέπει όλα να είναι καθαρά. Το αρραγές μέτωπο των ΑΝΕΛ σε όλη την Ελλάδα – από τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους- δεν θα σταματήσει να επιδιώκει να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία”.

“Στεκόμαστε απέναντι στην Ελλάδα και στους Έλληνες, στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συμπατριώτη μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σταθμίζουμε πάντοτε τις επιλογές και τις κινήσεις μας. Όταν τα γεγονότα το απαιτούν επεμβαίνουμε. Γεγονός θα έχουμε όταν θα φτάνει ένα σχέδιο συμφωνίας αφού ολοκληρώσουν τα Σκόπια. Δεν υπήρξε ποτέ μέχρι τώρα λόγος αποσταθεροποίησης της χώρας… Είμαστε στην ίδια γραμμή με πάνω από το 70%-80% του ελληνικού λαού, που έχει μία προσέγγιση ‘μην δώσετε το όνομα της Μακεδονίας’. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στερούν τη δυνατότητα από τους πολιτικούς να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας μέσα από οποιαδήποτε συμφωνία, με αυτούς είμαστε… Όποιος δίνει όνομα στην ουσία ανοίγει την πόρτα των διεκδικήσεων, αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα που κρύβει ο Μητσοτάκης, που κρύβει η Φώφη Γεννηματά, που κρύβει ο κ. Θεοδωράκης” ανέφερε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε:

“Σκιές υπάρχουν σε αυτούς που δεν τολμούν να ξεκαθαρίσουν την πολιτική τους θέση, που προσπαθούν να κλέψουν ψήφους φορώντας ψευτο-μακεδονικές στολές. Αυτούς εγώ τους έχω καταγγείλει, γιατί δεν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βγαίνει σε ένα συνέδριο, να φωνάζει για τη Μακεδονία και να αποκρύπτει εντελώς το ζήτημα του ονόματος. Είναι υπονόμευση της λειτουργίας του πολιτεύματος και υπονόμευση του ειλικρινούς διαλόγου. Μακάρι να αποκτήσει το θάρρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να σταθεί δίπλα μας και να πει δεν θα στηρίξω καμία συμφωνία που θα επιτρέπει τη χρήση του ονόματος Μακεδονία”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ