Είχαν και γραφείο μίζας στη Siemens – Τι αποκαλύπτουν τα e-mails

Του Αλέξανδρου Κόντη

Δεκαεπτά mail, επιστολές και έγγραφα, που καταγγέλλουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών της εταιρείας για αδικαιολόγητο πλουτισμό και παράνομες πληρωμές ήδη από το 2004, έχει στη διάθεσή της η Δικαιοσύνη. Στο mail περιλαμβάνονται αναφορές αλλά και πληροφορίες για οικοδόμηση πολυτελών κατοικιών, αγορά μεγάλων οικοπέδων αλλά και ακριβών αγαθών από την πλευρά συγκεκριμένων στελεχών της Siemens.

Ενα κανονικό «γραφείο μίζας», το οποίο μάλιστα λειτουργούσε εις γνώσιν του Μιχάλη Χριστοφοράκου, είχαν στήσει ανώτατα στελέχη της Siemens Hellas, πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Η Δικαιοσύνη έχει στη διάθεσή της συνολικά 17 mail, επιστολές και έγγραφα που χρονολογούνται από το 2004, στα οποία τα στελέχη της Siemens Hellas καταγγέλλονται για παράνομο πλουτισμό και πληρωμές.

Πρόκειται για τα στελέχη της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών της εταιρείας, τα οποία, βάσει των νέων στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η Δικαιοσύνη, θεωρείται ότι λειτούργησαν ως «όχημα» για μίζες που κατέληξαν και σε πολιτικά πρόσωπα. Αποστολέας των επίμαχων mail είναι επίσης στέλεχος της Siemens Hellas, ενώ παραλήπτες είναι διευθυντές της εταιρείας, οι νομικοί της σύμβουλοι αλλά και ο ίδιος ο Χριστοφοράκος.

Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ