Επίσκεψη Τσίπρα – Σπίρτζη στο Μάτι – ΦΩΤΟ

Το Μάτι επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Υποδομών συναντήθηκαν με τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές με τους 99 νεκρούς.

Ο κ. Τσίπρας παίρνοντας το λόγο είπε ότι επέλεξαν να επισκεφθούν την περιοχή την Τρίτη, ημέρα απεργίας των εργαζόμενων στα Μέσα Ενημέρωσης, δηλώνοντας «ήρθαμε ημέρα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα».

Ο κ. Σπίρτζης από την πλευρά του είπε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι των πληγέντων με σκοπό να εκδοθούν άδειες επισκευής ή ανακατασκευής κτηρίων που υπέστησαν ζημιές από την πύρινη λαίλαπα κι ότι από τις αρχές του έτους θα πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης της δέσμης μέτρων που είχαν εξαγγελθεί από το καλοκαίρι για τους πληγέντες, την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στον οικιστικό ιστό, καθώς και για λύσεις σε όποια νέα προβλήματα ανακύπτουν.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων ότι σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των ζημιών, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να καθοριστούν οι περιορισμοί δόμησης και αποκατάστασης των πληγέντων κτηρίων, που θα επιτρέψουν να επισκευάζονται ή να ανεγείρονται νέα κτήρια, χωρίς να εμποδίζεται η απρόσκοπτη διαδικασία σχεδιασμού και κατάρτισης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της περιοχής Μάτι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ