Τα Σκόπια εμφανίζονται ως “Μακεδονία” σε χάρτη ιστοσελίδας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Χάρτης που εμφανίζει την πΓΔΜ ως “Μακεδονία” αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος, στην ιστοσελίδα της ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων) παρουσιάζονται τα ακίνητα που διατίθενται προς ενοικίαση, το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο συνοδεύονται από χάρτη για τον εντοπισμό τους από τους υποψήφιους επενδυτές με τον τίτλο “χάρτης χαρτοφυλακίου”.

Στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας φιλοξενείται χάρτης από το Google maps στον οποίο η γειτονική χώρα παρουσιάζεται ως “Μακεδονία” και σε παρένθεση ΠΓΔΜ.

“Η ονομασία ‘Μακεδονία’ που αποδίδεται στη γειτονική χώρα όπως φαίνεται στο χάρτη έχει εκχωρηθεί από την εταιρεία Google Inc. Ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες ‘Google Maps’. Η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της Ελληνικής Κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι ‘Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας’ (ΠΓΔΜ) σύμφωνα με την απόφαση υπ. αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).”, αναφέρεται στο σημείωμα κάτω από τον χάρτη.

Πηγή πληροφοριών: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ