• Γεροβασίλη: Δραματοποιούνται τα γεγονότα για να πληγεί η κυβέρνηση - ΝΔ: Η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα

  12:07 πμ, Τρίτη 20 Νοε 2018 12:07 πμ, Τρίτη 20 Νοε 2018

  Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων από τη βουλευτή της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και τη βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Εύη Χριστοφιλοπούλου, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι πίσω από τις κατηγορίες περί γενικευμένης έξαρσης των φαινομένων βίας και ανοχής της κυβέρνησης υπάρχει σκοπιμότητα ώστε να πληγεί το κύρος της κυβέρνησης.

  Απέκρουσε, επίσης, με κατηγορηματικότητα τις σφοδρές επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης για ανοχή στα φαινόμενα βίας και έκανε λόγο για δραματοποίηση των γεγονότων με στόχο ένα σκηνοθετημένο αποτέλεσμα "τύπου Μπεν Χουρ" με απώτερο στόχο την ίδια την κυβέρνηση.

  «Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν πραγματικά προβλήματα και περιστατικά. Αρνούμαι όμως, να δεχτώ αυτό που παρουσιάζετε και στη δημόσια συζήτηση: Την Αθήνα σαν μια μία πόλη που όπου να 'ναι καταστρέφεται ή τα πανεπιστήμια καταστρέφονται. Αρνούμαι να δεχτώ ότι είναι μια πραγματικότητα σαν να σκηνοθετούμε Μπεν Χουρ και δραματοποιούμε τα γεγονότα τόσο για να βγει το σκηνοθετημένο αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

  Από την πλευρά της η κυρία Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για άρνηση εκ μέρους της υπουργού και της ίδιας της κυβέρνησης να παραδεχθεί την πραγματικότητα. Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, αυτή η συστηματική άρνηση παραδοχής της πραγματικότητας έχει ως αποτέλεσμα την έξαρση των φαινομένων βίας κυρίως στην πρωτεύουσα.

  Ακολούθως, η κυρία Γεροβασίλη, απαντώντας στην Εύη Χριστοφιλοπούλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με την ανομία στα Πανεπιστήμια, ανέφερε ότι με τον νόμο του 2017 υπάρχει σαφής διάταξη, με βάση την οποία το όποιο πλημμέλημα επισυμβεί εντός του πανεπιστημιακού χώρου, διώκεται "απλώς η αστυνομία δεν μπαίνει ελεύθερα".

  Κι όπως ανέφερε, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τον νόμο, προσθέτοντας κατηγορηματικά: "Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λειτουργούμε και θα λειτουργήσουμε".

  Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού παρατήρησε ότι η κατάργηση του ασύλου δεν έλυσε τα προβλήματα, σημείωσε ότι την περίοδο που δεν υπήρχε άσυλο, υπήρχαν καταλήψεις, καταστροφές και παραβατικότητα και σχηματίστηκαν πολλές δικογραφίες για ναρκωτικά.

  "Δεν είναι το άσυλο που μας προκαλεί πρόβλημα. Η ΕΛΑΣ, παρεμβαίνει πάντα όταν έχει την παραγγελία από τις πρυτανικές αρχές. Η παραβατικότητα δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την κατασταλτική δράση της αστυνομίας. Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με μεθοδικότητα τα προβλήματα αυτά. Δεν θα εγκαταστήσουμε καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια. Στόχος μας να διασφαλίσουμε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συνεχίσει να λειτουργεί σε ένα καθεστώς ασφάλειας και ελευθερίας διακίνησης ιδεών", τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

  Η κ. Γεροβασίλη αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες περί παρεμβάσεων της πολιτικής ηγεσίας στη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, τονίζοντας ότι «κανένας δεν δένει τα χέρια της Αστυνομίας». «Επιχειρείται να εμφανιστεί ότι η πολιτική ηγεσία ενοχλεί τη φυσική ηγεσία να κάνει τη δουλειά της. Είναι απίστευτος μύθος. Ποιος θα το έκανε αυτό και γιατί; Ή η λογική που λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει εγκληματίες και δεν ξέρω τι ή ανθρώπους που θέλουν να επιβάλουν με βία τις απόψεις τους, άλλος ένας μύθος», είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

  Κατέθεσε δε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αύξηση ελέγχων και συλλήψεων στην Αθήνα γύρω από τα πανεπιστήμια.

  "Είναι αυτονόητο να συμβαίνει αυτό, από την στιγμή που υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας" είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα