Η ΤHALES για τον Γιάννο Παπαντωνίου: Αν μας ζητηθεί θα συνεργαστούμε με τους εισαγγελείς

Του Αλέξανδρου Κόντη

Την ετοιμότητά της να εισφέρει στην έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης διαμηνύει η THALES. Σε γραπτή τους δήλωση στο real.gr, οι εκπρόσωποι της εταιρείας που είχε αναλάβει ως υπεργολάβος το έργο εκσυγχρονισμού φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικού αναφέρουν ότι, μέχρι στιγμής δεν έχουν καμία εμπλοκή στη διαδικασία διερεύνησης του ενδεχόμενου πληρωμής παράνομων προμηθειών στον Γιάννο Παπαντωνίου. Τονίζουν ωστόσο ότι εάν κληθούν, θα συνεργαστούν πλήρως με τις ελληνικές Αρχές.

«Η Thales δεν εμπλέκεται στην διαδικασία και δεν σχολιάζει έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Εφόσον ζητηθεί, ο Όμιλος θα συνεργαστεί πλήρως με τους εισαγγελείς, ούτως ώστε να συμβάλλει στην εξακρίβωση της αλήθειας», επισημαίνει η εκπρόσωπος της THALES, Βικτουάρ Σαρτιέρ.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου κατηγορούνται από τις εισαγγελικές Αρχές για νομιμοποίηση ποσού 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, τα οποία φέρεται να προέρχονται από παράνομες αμοιβές που δόθηκαν στον πρώην υπουργό Άμυνας, στο πλαίσιο της σύμβασης 010Β/03 για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών τύπου «S».

H σύμβαση είχε υπογραφεί στις 6 Φεβρουαρίου του 2003 με κύριο ανάδοχο την εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.» και υποκατασκευαστή την THALES NEDERLANDS.

«Η Thales συμμορφώνεται πλήρως με τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς. Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται για την ακεραιότητα του Ομίλου, αναθεωρείται και προσαρμόζεται σε τακτική βάση, με στόχο να αντανακλά τις αλλαγές στη νομοθεσία και στα συστήματα αναφοράς του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Για δεύτερη χρονιά, η Thales έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία εταιρεία στην κατηγορία ‘Άμυνα και Αεροδιαστημική’, του Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones (DJSI). Ο εν λόγω δείκτης αποτιμά την εταιρική πολιτική σύμφωνα με κριτήρια διακυβέρνησης, αλλά και σεβασμού στο περιβάλλον και την κοινωνία», προστίθεται στην δήλωση της THALES.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ