Συνήγορος ζεύγους Παπαντωνίου στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλοι λογαριασμοί του ή παράλληλη έρευνα- ΒΙΝΤΕΟ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο συνήγορος του Γιάννου Παπαντωνίου και της Σταυρούλας Κουράκου, καθηγητής Πανεπιστημίου, Άρης Χαραλαμπάκης, ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση της προσωρινής κράτησης είναι πάντα αυστηρή. “Είναι το χειρότερο μέτρο που μπορεί να επιβάλει κάποιος σε έναν κατηγορούμενο” τόνισε ο κ. Χαραλαμπάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει στο εξής:

“Οι δυνατότητες του κατηγορουμένου, προφυλακισμένου πλέον, και της υπεράσπισής του προσδιορίζονται από την πολιτική μας δικονομία, έχει το δικαίωμα να κάνει είτε προσφυγή στο Συμβούλιο είτε να επανέλθει με νέα αίτησή του προς την ανακριτική αρχή σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα”. Όπως όμως διευκρίνισε δεν σκοπεύει σύντομα να προβεί σ αυτήν την κίνηση: “Σε τέτοιες υποθέσεις που έχουν και γενικότερη διάσταση, θεωρώ ότι πρέπει να περιμένει κάποιος πρώτα να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα”.

Όσον αφορά στην ποινική θέση της κυρίας Κουράκου, διευκρίνισε ότι “φυσικά και δεν πρέπει να υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Εκείνο που χάνουμε στην κουβέντα δεν είναι το εάν η θέση της διαφοροποιείται ποινικά από τη θέση του συζύγου. Από τη στιγμή που κι εκείνη ήταν συμμέτοχος στους λογαριασμούς με την αυστηρή νομική προσέγγιση λίγο ή πολύ βρίσκεται σε παρόμοια νομική θέση. Αυτό δεν έχει να κάνει με το κατά πόσο η προφυλάκιση ήταν ιδιαίτερα σκληρή ή όχι. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα”.

Όσο για το αν ο υπουργός αρνήθηκε να υπογράψει για το άνοιγμα των λογαριασμών του όπου αυτοί βρίσκονται σημείωσε: “Ακούστηκε κατά κόρον, είναι απολύτως ανακριβές. Είχε πληροφορηθεί κι εγώ μέσω των ανακριτικών Αρχών, γι’ αυτήν τη διαδικασία πριν από οκτώ με δέκα μήνες. Μάς είχαν πει οι ανακριτικές αρχές ότι η Ελβετία λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών καθυστερεί να στείλει τα στοιχεία των λογαριασμών ου κ. Παπαντωνίου. Τότε για να αποσείσουμε κάθε εντύπωση συγκάλυψης εγώ ο ίδιος ζήτησα από τους Ελβετούς συναδέλφους μου, μού έστειλαν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών και τα παρέδωσα εγώ ο ίδιος αυτοπροσώπως στις αρχές. Οπότε ζήτημα μπλοκαρίσματος ή παρεμβολής, εμποδίων κ.λπ. δεν τίθεται”.

Επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει “αν υπάρχουν άλλοι λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου ή παράλληλη έρευνα”

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ