Βόζεμπεργκ στον Realfm 97,8: Η Ιταλία έχει μία πολιτική αυταρχισμού

Στην πολιτική που ακολουθεί η Ιταλία και την απόρριψη του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

“Η Ιταλία είναι η τρίτη οικονομική δύναμη των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει βιομηχανία, έχει διαφορετικές παραμέτρους ούτως ώστε να επηρεαστούν άμεσα τα ομόλογα. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μία ισορροπία παρά το γεγονός ότι ο Ιταλός Πρόεδρος μέχρι στιγμής παρουσιάζεται άκαμπτος και ανυποχώρητος στα στοιχεία του προϋπολογισμού” είπε μεταξύ άλλων η κ. Βόζεμπεργκ και πρόσθεσε:

“Η ανησυχία υπάρχει αλλά είναι διαφορετικής κατεύθυνσης. Δεν πιστεύουν ότι θα διαταραχθεί ούτε το ευρώ, ούτε η δημοσιονομική ισορροπία. Πιστεύουν όμως ότι θα πρέπει με παράδειγμα την Ιταλία να υπάρξει μία ευρωπαϊκή πολιτική που επιτέλους να αποδείξει στους Ευρωπαίους πολίτες ότι δεν είναι μόνο ψηφίσματα και καταγγελίες, ότι μπορεί και έχει τη δύναμη να επιβάλει αποφάσεις. Η Ιταλία είναι ένα πρόβλημα και μία πρόκληση πάνω σε αυτή την κατεύθυνση… Η Ιταλία έχει μία πολιτική αυταρχισμού που εάν συνεχίσει αυτή την πολιτική και περιφρονήσει τις αποφάσεις της ΕΕ, κλονίζεται και το οικοδόμημα”.

Ερωτηθείσα εάν θα είναι υποψήφια η ευρωβουλευτής της ΝΔ απάντησε: “Εγώ θα ήθελα να συνεχίσω, ο Πρόεδρος έχει πει ότι όσοι έχουμε εκλεγεί με σταυρό έχουμε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε ξανά”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ