Τροπολογία του ΚΚΕ για κατάργηση του αυτοφώρου για δημοσιογράφους

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Τροπολογία για την άμεση κατάργηση του αυτοφώρου για τους δημοσιογράφους και τα εγκλήματα δια του Τύπου κατέθεσε το ΚΚΕ.

Στο κείμενο το οποίο υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Λιάνα Κανέλλη, Γιάννης Γκιόκας και Θανάσης Παφίλης επισημαίνεται ότι με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001, καταργήθηκε ο χαρακτηρισμός των εγκλημάτων δια του Τύπου υποχρεωτικά ως αυτόφωρων.

Εν τούτοις, δεν ακολούθησε, όπως θα έπρεπε, η κατάργηση και του άρθρου 242 παρ 3 του ΚΠοινΔ, σύμφωνα με την οποία τα εγκλήματα που τελούνται δια του Τύπου θεωρούνται πάντοτε αυτόφωρα.

“Προκειμένου να λυθεί το πιο πάνω ζήτημα και να πάψει να υπάρχει αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση των εγκλημάτων που τελούνται δια του Τύπου, από όλα τα υπόλοιπα ποινικά αδικήματα, σε σχέση με τον χαρακτηρισμό τους ως αυτόφωρα, προτείνεται η κατάργηση του άρθρου 242 παρ. 3 του ΚΠοινΔ. Κατόπιν τούτων προτείνει την κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 242 ΚΠοινΔ” αναφέρει το ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η κυβέρνηση έχει ήδη απορρίψει παρόμοιες τροπολογίες άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης με το επιχείρημα ότι όλα αυτά θα προβλεφθούν στον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ