Σταμάτης στον Realfm 97,8: Είναι μία κυβέρνηση θίασος με πρωταγωνιστές κομπάρσους

Στα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη.

“Το πρώτο σημαντικό ζήτημα είναι ότι έχουμε ένα Πρωθυπουργό εντελώς αδύναμο και εκβιαζόμενο. Έναν Πρωθυπουργό που παρακολουθεί υπουργούς του να μαλώνουν και κάνει έκκληση στους υπουργούς του να μην ρίξουν την κυβέρνηση. Το δεύτερο είναι το δυστύχημα για τη χώρα ότι η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της βρέθηκαν στα χέρια ενός νάρκισσου ιδεοληπτικού πολιτικού από την Αριστερά και ενός ανθρώπου που κανείς πλην του Τσίπρα δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Αυτοί οι δύο τώρα συγκρούονται για θέματα διαφάνειας και διαχείρισης μυστικών κονδυλίων και ο κ. Πρωθυπουργός απλώς προεδρεύει. Αυτή είναι η σειρά των γεγονότων” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμάτης και πρόσθεσε:

“Έρχεται η ώρα που ο κ. Τσίπρας πληρώνει την ανικανότητα του και την αδυναμία του να διοικήσει και να συντονίσει την κυβέρνηση του… Το πρόβλημα του κ. Τσίπρα είναι πρόβλημα της χώρας; Το γεγονός ότι έχει μία κυβέρνηση ‘κουρελού’ είναι πρόβλημα της χώρας ή του ιδίου;”.

Σχετικά με τα μυστικά κονδύλια ο κ. Σταμάτης ανέφερε: “Το ύψος των χορηγήσεων στα υπουργεία για να έχουν μυστικά κονδύλια, εγώ ξέρω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο τρία υπουργεία, το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Δημόσιας Τάξης, εξαρτάται από τα οικονομικά της χώρας. Είναι γεγονός ότι όταν λέμε μυστικά κονδύλια πρέπει να είναι μυστικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η χρησιμοποίηση τους γίνεται κατά το δοκούν από ένα άτομο, από τον εκάστοτε υπουργό. Υπάρχουν υπηρεσιακοί παράγοντες οι οποίοι δικαιολογούν και καταγράφουν την πορεία αυτών… Σήμερα έχουμε το φαινόμενο ότι κατηγορεί ο ένας υπουργός τον άλλο. Εμείς δεν γνωρίζουμε εάν πράγματι έγινε ή δεν έγινε κάτι. Όμως έχουμε δικαίωμα να ρωτάμε τι έγινε και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πει τι έγινε. Διότι η άσκηση της πολιτικής δεν είναι ιδιωτική υπόθεση, δεν είναι οικογενειακή ούτε κομματική υπόθεση, είναι εθνική υπόθεση. Έχει την υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά για να αρχίσουμε να βγάζουμε συμπεράσματα… Ο ένας καρφώνει τον άλλο και αυτό είναι κυβέρνηση; Αυτό είναι ένας θίασος και μάλιστα με τριτοκλασάτους κομπάρσους πρωταγωνιστές”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ