Παπαγγελόπουλος: Για τις ιδέες μου είμαι περήφανος και δεν σκοπεύω να τις αλλάξω

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τη ΝΔ μετά τις δηλώσεις του την περασμένη Τρίτη σχετικά με πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και άλλων επί προηγούμενης κυβέρνησης, μία φράση που κατά τον υπουργό διαστρέβλωσε η ΝΔ.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τις αλλαγές στο πόθεν έσχες, ο κ. Παπαγγελόπουλος ξεκαθάρισε ότι η φράση του ήταν πως «η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και όχι μόνο, με εντάλματα συλλήψεως, για επικοινωνιακός λόγους» και πως δεν εννοούσε τις διώξεις των μελών της Χρυσής Αυγής αλλά επιχειρηματιών που είχαν χρέη στο Δημόσιο και το «μόνο» πήγαινε σε πολίτες.

Επίσης, απάντησε στη ΝΔ λέγοντας πως επί ημερών προηγούμενων κυβερνήσεων το κράτος περνούσε χειροπέδες σε δυστυχισμένους ανθρώπους λόγω χρεών και μάλιστα μπροστά στα παιδιά τους και τους οδηγούσαν με τη διαδικασία του Αυτόφωρου στη φυλακή. Όπως πρόσθεσε, θα ήταν προτιμότερο οι άνθρωποι αυτοί να μην φυλακίζονται αλλά να εκτίουν εναλλακτικές ποινές.

«Για τις ιδέες μου είμαι περήφανος και δεν σκοπεύω να τις αλλάξω, είναι οι ίδιες όταν ήμουν εισαγγελέας και δεν σκοπεύω να τις αλλάξω τώρα επειδή είμαι υπουργός της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ