Σγουρίδης στον Realfm 97,8 για τις δηλώσεις Καμμένου: Πολλά πέφτουν στο τραπέζι για να υπάρξουν αντιδράσεις και ζύμωμα

“Πολλά πράγματα πέφτουν στο τραπέζι για να υπάρξουν αντιδράσεις και ζύμωμα και από εκεί και πέρα είτε να καούν, είτε να προχωρήσουν”, είπε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, η πρόβλεψη η δική μας έχει βγει, ότι θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία για να μπορέσει να γίνει η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική μας χώρα και από τη στιγμή που δεν εκπληρωθούν οι όροι του προσχεδίου της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν θα έρθει στην ελληνική Βουλή. Εάν έρθει στην ελληνική Βουλή, η θέση η δική μας είναι εκφρασμένη. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε για το πώς θα μεταφέρουμε στην ελληνική κοινωνία τα οφέλη της δημοσιονομικής σταθερότητας… Η πρόταση αυτή της δημιουργίας ασφάλειας και σταθερότητας στα Βαλκάνια σε περίπτωση που δεν περάσει η συμφωνία στο γειτονικό κράτος, είναι άλλο θέμα. Δεν είναι παραλογισμός αυτό. Είναι μία πρόταση που είναι στο τραπέζι και μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές ορισμένα πράγματα πέφτουν για να μετρηθούν και οι αντιδράσεις”, σημείωσε ο κ. Σγουρίδης και πρόσθεσε:

“Το θέμα της βάσης στην Αλεξανδρούπολη, ήδη έχει γίνει με τα ελικόπτερα. Όσο δε για τη Λάρισα μην ξεχνάτε ότι πρόσφατα είχαμε την προσγείωση των αόρατων αεροπλάνων, με την πρόθεση του ΝΑΤΟ και της Αμερικής να έχουν μόνιμη πρόσβαση σε αυτή τη βάση. Το θέμα των απειλών που αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται παγκόσμια είναι τεράστιο και είναι άλλης υφής. Σε αυτή τη διαμάχη πρέπει η Ελλάδα να έχει χώρες συμμάχους”.

Σχετικά με τη δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου των ΑΝΕΛ, ο κ. Σγουρίδης ανέφερε: “Πρόταση μομφής της ΝΔ δεν ψηφίζουμε, πρόταση κομμάτων που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση εμείς δεν τη ψηφίζουμε. Ο κ. Τοσουνίδης ήθελε να αναδείξει την υποκρισία της ΝΔ και έκανε μία υπόθεση εργασίας”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ