Το Plan «Β» του προέδρου των ΑΝΕΛ εάν δεν υλοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Ουάσιγκτον, του Θανάση Κ. Τσίτσα

Το δικό του plan «Β», ως κυβερνητικός εταίρος, στην περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών δεν υλοποιηθεί λόγω των εσωτερικών αντιδράσεων στην ΠΓΜΔ, παρουσίασε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στις συναντήσεις που είχε με ανώτερους αξιωματούχους σε Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο Πεντάγωνο.Σύμφωνα με το real.gr, ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ παρουσίασε, με την ιδιότητα του προέδρου των ΑΝΕΛ, στον Αμερικανό ομόλογο του Τζέιμς Μάτις και στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Τζον Σάλιβαν και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Γουές Μίτσελ, εναλλακτική πρόταση η οποία ουσιαστικά έχει στόχο να δημιουργήσει μια ομπρέλα ασφαλείας στο βόρεια σύνορα μας.

Με την προϋπόθεση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα «κολλήσει» λόγω της αδιαλλαξίας και του αλυτρωτισμού της σκοπιανής πλευράς ο κ. Καμμένος θεωρεί ως «καλύτερη λύση» την δημιουργία ενός άξονα προς τα βόρεια που θα περιλαμβάνει τις ΗΠΑ και όλες τις εμπλεκόμενες χώρες (Αλβανία,Βουλγαρία) συμπεριλαμβανομένου και της Σερβίας και η οποία θα εγγυάται την ασφάλεια στην περιοχή και θα δρα αποτρεπτικά στα ρωσικά σχέδια διείσδυσης στην Βαλκανική.

Σε ερώτηση του real.gr πώς υποδέχθηκε η αμερικανική πλευρά το plan B ο κ. Καμμένος απάντησε ότι “οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά από εκεί και πέρα αυτή η λύση που μας προτείνεται είναι μια λύση που θα την δούμε θετικά σαν plan Β”.Μαξίμου: Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία», αναφέρεται σε σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ