Παρασκευόπουλος στον Realfm 97,8: Ο κάθε νόμος χρειάζεται βελτιώσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι προβληματικός

“Πρόκειται για ένα νόμο προσωρινής ισχύος, ο οποίος πρέπει να λήξει όταν θα έχουμε έναν ποινικό κώδικα με πάγιες ρυθμίσεις οι οποίες δεν θα δημιουργούν προβλήματα συμφόρησης”, είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Όταν ο νόμος τέθηκε ήταν αναγκαίος… Ότι κάθε νόμος μπορεί να χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις το λέω και τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζω ότι αυτός ο νόμος είναι προβληματικός. Κάθε νόμος χρειάζεται να έχει βελτιώσεις και γίνονται βελτιώσεις και από εμένα τον ίδιο έγιναν κάποιες προσθήκες. Διότι περνάει ο χρόνος, έχουμε νέες συνθήκες, έχουμε νέα δεδομένα που πρέπει να προσαρμόζονται”, σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε:

“Ο νόμος για την ιδιαίτερη μεταχείριση των αναπήρων έπρεπε να υπάρχει, διότι δεν είναι σαν τους άλλους κρατούμενους και χρειάζεται ιδιαίτερες ρυθμίσεις. Εάν όμως έρθουν κάποιοι επιτήδειοι ή δόλιοι και χρησιμοποιήσουν πλαστές πραγματογνωμοσύνες, δεν φταίει ο νόμος που υπάρχει”.

“Τώρα θα τεθεί σε λειτουργία και η φυλακή της Δράμας. Έχουμε ή είχαμε μέχρι τώρα κάποιες πτέρυγες των φυλακών άδειες, μέχρι και σωφρονιστικά καταστήματα χτίστηκαν και έμειναν σε αχρησία γιατί οι δαπάνες για τη λειτουργία μίας φυλακής είναι τεράστιες… Η φυλακή θέλει τρεις έως τέσσερις βάρδιες για να έχει 24ωρη φύλαξη, επομένως το προσωπικό που χρειάζεται είναι πάρα πολύ. Όλη αυτή την περίοδο από το 2010 και μετά είχαμε και μία απαγόρευση προσλήψεων, είχαμε ένα όριο. Έχει προχωρήσει τώρα ένας διαγωνισμός και θα στείλει προσωπικό στις φυλακές, αν και το μεγαλύτερο μέρος του θα αξιοποιηθεί για την αντικατάσταση δημοτικών αστυνομικών” ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Στο ερώτημα γιατί καθυστερεί ο νέος ποινικός κώδικας ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε μεταξύ άλλων: “Είναι ένα μεγάλο έργο, και στο παρελθόν που έγιναν νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για μεγάλους κώδικες χρειάστηκε μέχρι και δεκαετία”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ