Τοσουνίδης: Πολιτικοί άνδρες, όπως ο Κοτζιάς προσπαθούν να πείσουν ότι χάριν ρεαλισμού πρέπει να δώσουμε ιστορία και όνομα

Στις κυβερνητικές εξαγγελίες κατά τη Διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». «Δεν είναι δωράκια που επιδιώκουν να ξεγελάσουν κανέναν. Είναι στοιχείο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής. Είναι η χειροπιαστή απόδειξη ότι υλοποιούμε όλες τις δεσμεύσεις που πήραμε απέναντι στους Έλληνες, είναι η στιγμή που ξαναχτίζουμε την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα κοινά σημεία στις αναφορές των πολιτικών αρχηγών, επισήμανε ότι μπορεί ορισμένα στοιχεία, «ως τίτλοι να είναι ίδια» ωστόσο «η μεγάλη διαφορά είναι ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει φιλοσοφία και έχει και ψυχή βάζοντας προτεραιότητα τον άνθρωπο, τους πολλούς και όχι τους λίγους που μέχρι τώρα ήταν προνομιούχοι». «Εμείς δεν βαφτίζουμε τους κλέφτες επιχειρηματίες για να έχουμε να λέμε ότι είμαστε υπέρ της ελεύθερης οικονομίας. Εμείς πραγματικά στηρίζουμε την αγορά γιατί δίνουμε ίσο κανόνα ίσο νόμο ίσες δυνατότητες σε όλους όσοι επιχειρούν. Από την άλλη, υψηλή μας προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε τον εργαζόμενο, αυτόν που συμπίεσαν», πρόσθεσε.

Για το θέμα της μείωσης των συντάξεων ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να ανακουφιστεί» και έφερε ως παράδειγμα τα επιδόματα που δόθηκαν το Δεκέμβριο του 2016 και τον Δεκέμβριο του 2017, συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ καθώς και την κάλυψη 2,5 εκ. ανασφάλιστων με ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Τα μέτρα αυτά, όπως διευκρίνισε, δεν ήταν συμφωνημένα, ούτε η κυβέρνηση ζήτησε την άδεια. «Ήταν δίκαια και έγιναν πράξη» είπε και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι στην περίπτωση των συντάξεων θα συμβεί ακριβώς το ίδιο. Άλλωστε, στο κείμενο αυτής της συμφωνίας και των μέτρων προβλέπεται να επανεξεταστούν τα μέτρα ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα της στιγμής. Ε, λοιπόν, τώρα τα οικονομικά της χώρας είναι εξαιρετικά, στον τομέα τον ασφαλιστικό έχουμε ένα καινούριο φετινό πλεόνασμα που θα ξεπεράσει το ενάμισι δισ. ευρώ, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μαζί με την αύξηση του ΑΕΠ όλα αυτά δικαιολογούν πλέον ότι θα έχουμε επιτυχία και σε αυτό».

Σχετικά με τις αναφορές του στον κ. Κοτζιά, σχολίασε: «Πολιτικοί άνδρες, όπως ο κ. Κοτζιάς ή ακόμη και αν θέλετε ακόμη και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθούν με ένα σωρό τρόπους να πείσουν όλους τους Έλληνες ότι χάριν κάποιου ρεαλισμού -όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στη Διεθνή Έκθεση- θα πρέπει να παραχωρήσουμε ιστορία, όνομα, στοιχεία της εθνικής μας ταυτότητας. Ε, λοιπόν εγώ λέω ότι έχουμε μια πολύ καλή στιγμή για την Ελλάδα η οποία μπορεί να μην παραδίδει, να μην υποχωρεί, να υπερασπίζεται και να κοιτάζει ένα μέλλον με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ο κ. Τοσουνίδης τόνισε ότι η Ελλάδα έστειλε στην παγκόσμια κοινότητα ένα μήνυμα ανθρωπισμού ενώ η Ευρώπη δεν επέδειξε μέχρι στιγμής την οφειλόμενη αλληλεγγύη. Υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης μιας κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής ενώ σχολίασε και ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αίτια του προσφυγικού ζητήματος που είναι οι πόλεμοι και η φτώχεια στην Ασία και την Αφρική.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ