Ξενογιαννακοπούλου: Το 2019 αναμένεται να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ 7.906 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι

«Προχωράμε με αποφασιστικότητα και δέσμευση στην υλοποίηση ενός σχεδίου αναπτυξιακής και κοινωνικής ανασυγκρότησης» που αφορά κάθε πολίτη προσωπικά. Αυτό επισημαίνει για τη νέα, μεταμνημονιακή σελίδα του τόπου η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχετικά με τα θέματα του χαρτοφυλακίου της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρει στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι με βάση την αναλογία 1 προς 1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση), το 2019 αναμένεται να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ 7.906 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ εάν εφαρμοστεί η πρόταση της ΝΔ για αναλογία 1 προς 5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), τότε ο αντίστοιχος αριθμός μειώνεται στις 1.581 θέσεις.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επικαλείται «ανακριβή στοιχεία» περί διόγκωσης του κράτους και περί κομματικών προσλήψεων, ενώ η ίδια παραθέτει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία αντιθέτως το 2018 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, μονίμων και συμβασιούχων, έχει μειωθεί. Όπως διαβεβαιώνει, εξάλλου, η κ. Ξενογιαννακοπούλου, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι σταδιακά, με τις προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων, να μειώνεται ο αριθμός των συμβασιούχων, για τους οποίους στις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα προσμετράται η εμπειρία τους.

Ταυτοχρόνως η κ. Ξενογιαννακοπούλου επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι «εάν εφαρμοζόταν η πρόταση 1 προς 5 της ΝΔ, η οποία παραπέμπει στη σκληρή μνημονιακή περίοδο, θα μπορούσαν να προκηρυχθούν μόνο 1.581 θέσεις την επόμενη χρονιά, οι οποίες οριακά θα κάλυπταν τις ανελαστικές ανάγκες που αφορούν στις στρατιωτικές σχολές, στις σχολές των σωμάτων ασφαλείας κλπ. Επομένως, τα στελέχη της ΝΔ παραπλανούν τους πολίτες όταν διαβεβαιώνουν ότι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις στην υγεία και την παιδεία», επισημαίνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Γι’ αυτό, και με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες της ΝΔ για τη Δημόσια Διοίκηση, η κ. Ξενογιαννακοπούλου την καλεί να απαντήσει «πώς θα καλύψει τις ανάγκες της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και του κοινωνικού κράτους μειώνοντας δραστικά τις προσλήψεις και απολύοντας τους συμβασιούχους». Ερωτηθείσα, εξάλλου, από το Πρακτορείο για τη συνάντηση ευρύτερων προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου απαντά: «Η ανάδειξη ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου αποτελεί αναγκαιότητα της εποχής μας. Έχει σημασία το σχέδιο της επόμενης μέρας να έχει προοδευτικό πρόσημο. Αυτό βέβαια, προϋποθέτει ισχυρό κοινωνικό μέτωπο στη χώρα μας και συμμαχίες για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης στην Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ