Συνάντηση Τζανακόπουλου με την Ανεξάρτητη Επιτροπή για τη διερεύνηση και ανάλυση των πυρκαγιών

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Απόφαση του Πρωθυπουργού για τη σύσταση Ανεξάρτητης Επιτροπής, υπό τον καθηγητή Johann Georg Goldammer, για τη διερεύνηση και ανάλυση του προβλήματος των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο και παρουσίασε τον τρόπο εργασίας και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου της.

Ο καθηγητής Goldammer σύστησε στον κ. Τζανακόπουλο τα μέλη της επιτροπής, υπογράμμισε τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της και τον ενημέρωσε ότι οι εργασίες της επιτροπής θα στηριχθούν στην ανάλυση δεδομένων που αφορούν την διαχρονική εξέλιξη του προβλήματος των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα και στη διεθνή επιστημονική γνώση και εμπειρία.

Επιπλέον, η Επιτροπή θα συνεργαστεί με ειδικούς επιστήμονες και εκπροσώπους επιχειρησιακών φορέων και υπηρεσιών που έχουν σχέση με το αντικείμενο της διαχείρισης των πυρκαγιών, ώστε να καταγράψει τις απόψεις και να μελετήσει τις προτάσεις τους. Τα αποτελέσματα θα συμπεριληφθούν σε έκθεση η οποία θα συζητηθεί σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αξιολογηθούν και να οριστικοποιηθούν οι τελικές προτάσεις που θα κατατεθούν στο τέλος Δεκεμβρίου του 2018 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ