Κούλογλου στον Realfm 97,8: Θα έπρεπε να έχουμε διατηρήσει το επίπεδο της συζήτησης σε πιο ευρωπαϊκό επίπεδο

“Κανονικά, θα έπρεπε να έχουμε διατηρήσει το επίπεδο της συζήτησης σε πιο ευρωπαϊκό επίπεδο”, δήλωσε στο Realfm 97,8 ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου.

”Ήταν μία καλή εικόνα της Ελλάδας. Όλες σχεδόν οι παρατάξεις πλην της ακροδεξιάς επαίνεσαν την κυβέρνηση, την χώρα, τον ελληνικό λαό. Όλες οι παρατάξεις πλην της ακροδεξιάς επαίνεσαν τη συμφωνία των Πρεσπών, συμπεριλαμβανομένων και των εκπροσώπων του ΕΛΚ που ανήκει η ΝΔ”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Κούλογλου υποστήριξε ότι “η βασική του ομιλία ήταν μία ευρωπαϊκή ομιλία. Βεβαίως χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε το ελληνικό παράδειγμα, το ”πειραματόζωο”, το οποίο επανέλαβαν και άλλες πολιτικές ομάδες, για να πούμε ότι πρέπει να αλλάξουν ορισμένα πράγματα στην Ευρώπη. Ο Τσίπρας έθεσε τη βασική διάκριση στην Ευρώπη, ανάμεσα στη συντηρητική δεξιά και ακροδεξιά και τις δημοκρατικές δυνάμεις. Μάλιστα, ο Μπούλμαν που μίλησε μετά τον Τσίπρα, είπε ότι είναι μία θαυμάσια ομιλία”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ