Η ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα – Ρος

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Τη σημασία που έχουν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις για την έξοδο από την κρίση και την περίοδο μετά το τέλος των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής καταδεικνύει η σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπορ Ρος, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η συνάντηση, καθώς και η μεγάλη παρουσία των αμερικανικών επιχειρήσεων και αξιωματούχων του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ, συνιστά αδιαμφισβήτητο μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και των προοπτικών της, καθώς οι ΗΠΑ δεν έμειναν στο συμβολισμό της τιμώμενης χώρας αλλά φαίνονται την αντιλαμβάνονται ως αφετηρία για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, στο τραπέζι θα μπουν τόσο η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας μας όσο και η διερεύνηση των τομέων εκείνων για τους οποίους υπάρχει αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στη συνάντηση προμηνύει ότι θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στα εγχειρήματα καινοτομίας, της νεοφυούς επιχειρηματικότητα και τις start ups. Άλλωστε, στη φετινή ΔΕΘ είναι πολυπληθής παρουσία startups (120 στο σύνολο).

Επίσης, θα υπάρξει συνάντηση του Γουίλμπορ Ρος και με τον Γιάννη Δραγασάκη στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας για την οικονομική και εμπορική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία συγκροτήθηκε στην περσινή συνάντηση Τσίπρα-Τράμπ στον Λευκό Οίκο.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός θα έχει επίσης επαφές με στελέχη και CEOs μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη ΔΕΘ θα εκπροσωπηθούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στον τομέα της ενέργειας, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τη φαρμακοβιομηχανία, τον τομέα των τροφίμων, το ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, την ανακύκλωση και αρκετά στελέχη αυτών των εταιρειών αναμένεται να δώσουν το παρόν στη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ