Βούτσης: Με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες το ΕΣΡ χορήγησε τις 5 τηλεοπτικές άδειες

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τη σημερινή ημέρα, καθώς, όπως είπε, το ΕΣΡ χορήγησε, με απολύτως αδιάβλητες διαδικασίες, τις πέντε πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες, βάζοντας τέλος και στην παραφιλολογία για το πόσες χωράει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

«Με τη σφραγίδα του ΕΣΡ και με απολύτως αδιάβλητες διαδικασίες έγινε δυνατό να οριοθετεί ο χώρος των τηλεοπτικών συχνοτήτων για τα επόμενα δέκα χρόνια και να αποδοθούν στο Δημόσιο τα ποσά που αναλογούνται» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Μπαίνει, πράγματι, στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο που υπήρχε ένα τέλος. Μπαίνει μία τάξη σε ένα “στάτους κβο”, μετά από τόσα χρόνια, και τόσες πατέντες που είχαν εξευρεθεί για να μην υπάρχει μόνιμη αδειοδότηση και να πληρωθούν αυτά που έπρεπε».

«Με τις πέντε άδειες που δόθηκαν και χωρίς να υπάρξει έκτος ενδιαφερόμενος μπαίνει τέλος και στην παραφιλολογία που υπήρξε για το πόσες άδειες χωρεάει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Άλλος έλεγε δώδεκα άδειες άλλος δέκα. Ξέραμε ότι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χωράει τέσσερις με πέντε άδειες. Έγινε ένας εξορθολογισμός που κλείνει με τρόπο πειστικό αυτή τη συζήτηση, έστω και καθυστερημένα», επισήμανε ο κ. Βούτσης.

Πάντως, όπως υπογράμμισε, «δεν αρκεί η θεσμική θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος», αλλά θα πρέπει να τηρηθούν και άλλες προϋποθέσεις από τους ιδιώτες για να αναβαθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ