Σβίγκου: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μειωθούν οι συντάξεις

Μια νέα εποχή ξεκίνησε μετά την έξοδο από τα μνημόνια κι αυτό δεν έχει μόνο συμβολική σημασία, αλλά και μια τεράστια πολιτική σημασία, γιατί, επί της ουσίας, αλλάζουν οι όροι με τους οποίους ασκείται πολιτική στη χώρα μας. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το υποβαθμίσει κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όπως επεσήμανε, «πλέον, η εκάστοτε κυβέρνηση είναι αυτή η οποία επιλέγει τα μέσα υλοποίησης των συμφωνημένων μεν στόχων. Και, άρα, αλλάζει και ο τρόπος του πολιτικού διαλόγου και της δημόσιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα. Πλέον, δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να πορεύεται με βάση την καταστροφολογία και τα περί 4ου και 5ου μνημονίου, που θυμάται να λέει ο κ. Μητσοτάκης σε κάθε του παρέμβαση. Πλέον, όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να καταθέσουν το δικό τους πολιτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα» υπογράμμισε.

Σχετικά με την κριτική που δέχεται ο πρωθυπουργός για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση προσώπων από την Κεντροαριστερά και την Κεντροδεξιά, που είχαν κυβερνητικές ή κομματικές σχέσεις με το πολιτικό σύστημα που έφερε τη χώρα στα βράχια, η κυρία Σβίγκου απάντησε πως αυτή η κατηγορία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα: “Και αυτή η κατηγορία γίνεται από αυτούς, οι οποίοι στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν αυτές τις πολιτικές που μας έφεραν στα βράχια».

Όσον αφορά στο ζήτημα των συντάξεων, επεσήμανε ότι, πλέον, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μειωθούν οι συντάξεις.Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ