• Γεροβασίλη: Ξεπεράστηκε κάθε όριο ασέβειας και χυδαιότητας

  11:09 μμ, Πέμπτη 23 Αυγ 2018 11:09 μμ, Πέμπτη 23 Αυγ 2018

  Για ''ασέβεια'' και'' χυδαιότητα'' κάνει λόγο η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη αναφορικά με τη διαδικασία προσλήψεων στο δημόσιο συγγενών και τραυματιών της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

  Η κ. Γεροβασίλη διευκρινίζει ότι ''δεν υπάρχει κανένας συμψηφισμός με άλλες απαιτήσεις ή αποζημιώσεις που δικαιούται ο ενδιαφερόμενος. Οι διοριζόμενοι στο Δημόσιο απολαμβάνουν όλων των νομίμων δικαιωμάτων τους'',

  "Υπενθυμίζουμε στους νοσταλγούς παλαιότερων, σκοτεινών εποχών ότι η αξιολόγηση των δικαιωμάτων με βάση το «δούναι και λαβείν» και ο διορισμός στο Δημόσιο με βάση τα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί", προσθέτει η ανακοίνωση.

  Η ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναλυτικά:

  Ξεπέρασε κάθε όριο ασέβειας και χυδαιότητας η τυμβωρυχία συγκεκριμένων κέντρων απέναντι στους νεκρούς και τους συγγενείς τους στο Μάτι Αττικής.

  Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζεται ότι η αναφορά του Άρθρου 2 της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, (η οποία ουδεμία διαφορά έχει με τη σχετική Υπουργική Απόφαση για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων του 2007), περί «παραίτησης του διοριζομένου από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις καθώς και την αναστολή του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος, από την ημερομηνία διορισμού», αφορά αποκλειστικά και μόνο τυχόν αποδοχές που λαμβάνει ο αιτών - διοριζόμενος από σύνταξη, καθώς και την αναστολή του σχετικού συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Δηλαδή, το προφανές. Κάποιος που για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να λαμβάνει κάποιας μορφής σύνταξη (λ.χ. αναπηρίας), εφόσον επιλέξει να διοριστεί, θα αμείβεται με τον μισθό του ως διορισθείς στο Δημόσιο.

  Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας συμψηφισμός με τυχόν άλλες απαιτήσεις ή αποζημιώσεις που δικαιούται ο ενδιαφερόμενος. Και βεβαίως ο διοριζόμενος δεν στερείται κανενός νομίμου δικαιώματός του για προσφυγή στα δικαστήρια και διεκδίκηση οποιαδήποτε αγωγής.

  Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει Σύνταγμα και κράτος δικαίου. Οι διοριζόμενοι στο Δημόσιο απολαμβάνουν όλων των νομίμων δικαιωμάτων τους.

  Υπενθυμίζουμε στους νοσταλγούς παλαιότερων, σκοτεινών εποχών ότι η αξιολόγηση των δικαιωμάτων με βάση το «δούναι και λαβείν» και ο διορισμός στο Δημόσιο με βάση τα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

  Επιτέλους, λίγο σεβασμό στους ανθρώπους που διόλου δεν θα προτιμούσαν να έχουν τύχει του «ευεργετήματος» τέτοιου διορισμού.

  Οι διοριζόμενοι στο Δημόσιο απολαμβάνουν όλων των νομίμων δικαιωμάτων τους.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα