Κουίκ για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών: Ασκήθηκε αθόρυβη διπλωματία με απτά θετικά αποτελέσματα

Στις προσπάθειες του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών για τον τερματισμό της ”άδικης κράτησης των δύο στρατιωτικών μας” αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

“Από τις Βρυξέλλες και τη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, μέχρι και προχθές, ήταν εργώδεις οι διεργασίες της Ελληνικής Διπλωματίας που ηγείται ο κ. Νίκος Κοτζιάς, με πολύ λεπτούς, αλλά και δύσκολους χειρισμούς, που κατέληξαν στο να τελειώσει η άδικη κράτηση των δύο Στρατιωτικών μας στις φυλακές της Ανδριανούπολης” είπε ο κ. Κουίκ από την Τήνο, όπου παρέστη στον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου και την επέτειο από τον τορπιλισμό της «Έλλης», τονίζοντας ότι ”η αθόρυβη Διπλωματία που ασκήθηκε, γίνεται πάντοτε εκεί που χρειάζεται, και με απτά θετικά αποτελέσματα”.

”Στους περισσότερους διαχέεται η βεβαιότητα ότι η απελευθέρωση των δύο παλικαριών συνδέεται με θαύμα της Παναγίας [..] Παράλληλα όμως, μπορούμε να μιλήσουμε και για ένα θαύμα των κοσμικών” σημείωσε ο κ. Κουίκ.

Ο κ. Τέρενς Κουίκ εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο. Το πρωί, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νίκο Τσούνη, έριξε στεφάνι στο Αιγαίο στο σημείο που δέχθηκε την τορπίλη το καταδρομικό «Έλλη», και στη συνέχεια παρέστη στις Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ