Ζάεφ: H συμφωνία των Πρεσπών προστατεύει τη “μακεδονική” ταυτότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Να πείσει τους συμπατριώτες του να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών επιδιώκει ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ που δεν σταματά να διατυμπανίζει τα οφέλη της για τη χώρα του.

Με αφορμή τη 17η επέτειο από τη συμφωνία της Οχρίδας, ο Ζάεφ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η συμφωνία των Πρεσπών προστατεύει τη «μακεδονική” ταυτότητα με το άρθρο 7 και απεικονίζει τη γλώσσα και λαό μας με τη δική τους ιστορία, κουλτούρα και κληρονομιά».

«Με τη συμφωνία η εθνότητά μας επιβεβαιώνεται ως “μακεδονική”, ενώ η επίσημη γλώσσα μας προστατεύεται ως “μακεδονική γλώσσα” χωρίς υποσημειώσεις ή προσθήκες. Το “μακεδονικό” μέλλον είναι εγγυημένο» πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι «με την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες αφαιρέθηκε και το τελευταίο εμπόδιο στον δρόμο της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Καλώντας τους πολίτες της ΠΓΔΜ να ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα σημείωσε: “Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να φανούμε γενναίοι και να λάβουμε τη σωστή απόφαση για να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας. Ξέρω ότι στις 30 Σεπτεμβρίου θα ενωθούμε και θα προχωρήσουμε προς ένα καλύτερο μέλλον της Μακεδονίας. Είμαι βέβαιος και πιστεύω ακράδαντα ότι θα επιλέξουμε την ευρωπαϊκή ΠΓΔΜ”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ