• Δένδιας στον Realfm 97,8: Δεν έχει ηθικό δικαίωμα η κυβέρνηση να μιλάει - Έχει 100 θύματα στο κεφάλι της για τα οποία δεν έχει ζητήσει συγγνώμη

  1:32 μμ, Τετάρτη 01 Αυγ 2018 1:32 μμ, Τετάρτη 01 Αυγ 2018

  "Έχουμε κυβέρνηση τεσσάρων ετών, στο τέλος των τεσσάρων ετών δικαιούται να λέει τέτοιες ανοησίες δεν είχαμε βρει χώρο, δεν κάναμε, δεν ράναμε (σ.σ. για το σύστημα 112). Είναι σοβαρά πράγματα; Δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα αυτή η κυβέρνηση να μιλάει. Καιρικές συνθήκες, πυρκαγιές, υπήρχαν πάντα στην Ελλάδα. Το χειρίστηκα τρία χρόνια, δεν μου κάηκε ένας άνθρωπος. Δεν είναι δυνατόν να μας κρίνει μια κυβέρνηση με 100 θύματα στο κεφάλι της για τα οποία δεν έχει ζητήσει καν συγγνώμη και δεν έχει υπάρξει μια παραίτηση. Και η ανθρώπινη υπομονή έχει τα όριά της. Δεν μιλάμε ανόητους απλώς, μιλάμε για κακοπροαίρετους και ψεύτες" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

  "Αυτός ο οποίος έχει την ευθύνη για τους νεκρούς να κατηγορεί κάποιον άλλον ότι δεν τους σέβεται είναι σχήμα οξύμωρο. Η ΝΔ θέτει ερωτήματα που ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις, μέχρι η κυβέρνηση να δώσει αυτές τις απαντήσεις, έχει κάθε δικαίωμα να τα θέτει. Υπάρχουν προφανείς ευθύνες, εάν δεν απαντηθούν τα ερωτήματα το να μας κατηγορεί η κυβέρνηση και να προσπαθεί να μπούμε σε ένα παιχνίδι κοκκορομαχίας για να απαλειφθεί ο διάλογος για το ουσιαστικό, χάνει το νόημα της αυτή η αντιπαράθεση. Μπορεί το Λιμεναρχείο Ραφήνας να μας δώσει το ημερολόγιο του για να δούμε πότε και πως, ποιοι διασώθηκαν και ποιοι νεκροί βρέθηκαν;" ανέφερε.

  "Έχω θέσει σειρά άλλων ερωτημάτων. Μπορούν να μας πουν τι όχημα προβλεπόταν κατά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό δίπλα στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο Νταού Πεντέλης, που είναι κλασικό σημείο έναρξης πυρκαγιάς και σε τι απόσταση; Ήταν εκεί το όχημα; Δεν ήταν εκεί; Είχαν μετακινηθεί δυνάμεις, που δεν έπρεπε από την Ανατολική Αττική στη Δυτική; Ποιος πέταξε για να συντονίσει με ελικόπτερο πάνω από τη φωτιά; Που ήταν ο υπηρεσιακός υπαρχηγός εκείνη την ώρα; Πότε αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορεί να γίνει εκκένωση; Πότε κοινοποιήθηκε και από ποιον ότι δεν μπορεί να γίνει εκκένωση; Τι έκανε ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας; Πότε διαπιστώθηκε ο πρώτος νεκρός; Γιατί έγινε όλη αυτή η ιστορία παρουσία καμερών τέσσερις ώρες μετά την πιθανολογούμενη ώρα εύρεσης του πρώτου νεκρού χωρίς να υπάρχει αναφορά στον πρώτο νεκρό ή στους άλλους που υπήρχαν μετά; Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει σε τίποτα. Το να μας υβρίζει, μπορεί να μας υβρίζει, μας υβρίζει τέσσερα χρόνια ως κυβέρνηση δεν έχει σημασία, και άλλα τόσα ως αντιπολίτευση" τόνισε.

  "Είναι 44 ετών ο Πρωθυπουργός; Όταν ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού δεν γνώριζε την κατάσταση της δόμησης στην Ελλάδα ο κ. Πρωθυπουργός; Δεν έχει αίθηση ότι επί κυβερνήσεως του έχει γίνει νομοθέτημα νομιμοποίησης των αυθαιρέτων; Τα αγνοεί αυτά και ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός" είπε ο κ. Δένδιας.

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα