Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη βάση των καναντέρ

Τη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου καναντέρ, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επισκέπτεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Νίκου Τόσκα και Πάνου Σκουρλέτη, της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, του γγ Πολιτικής Προστασίας και του αρχηγού της Πυροσβεστικής.

«Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς καμία παραίτηση. Πώς κάποιοι κοιμούνται τα βράδια και συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους» ανέφερε και αναρωτήθηκε ποιος Έλληνας μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στα πρόσωπα, για τα οποία ζήτησε την παραίτησή τους.

Με αφορμή τις σημερινές καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας, Ευάγγελου Μπουρνούς, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρέπει να γίνει διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, σε εφέτη, εισαγγελέα και ειδικό εφέτη ανακριτή. Όπως είπε, η έρευνα της Δικαιοσύνης θα ήθελε να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο-τριών μηνών.

Μιλώντας για την ενημέρωση του Πρωθυπουργού μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες το βράδυ της τραγωδίας, τον κατηγόρησε για προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης «όταν όλοι ξέραμε ότι υπάρχουν νεκροί». «Οι πολίτες δεν χρεώνουν μόνο ανικανότητα, αλλά πρωτοφανή κυνισμό και θράσος» πρόσθεσε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης υποστήριξε πως είτε κάποιοι ενώ γνώριζαν δεν ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την ύπαρξη νεκρών, είτε «το γνώριζαν και έπαιζαν όλοι θέατρο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ