Ξυδάκης στον Realfm 97,8: Η τροπολογία των 16 βουλευτών μάλλον θα γίνει αποδεκτή

“Νομίζω ότι κανονικά τότε πρέπει να γίνουν (σ.σ. οι αυτοδιοικητικές εκλογές). Επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Η τροπολογία μάλλον θα γίνει αποδεκτή για να κινητοποιηθούν τόσοι βουλευτές” δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, αναφορικά με την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Από τις συζητήσεις που έγιναν και πριν την εισαγωγή του νομοσχεδίου, υπάρχουν κάποιες σκέψεις ότι μπορεί να δυσκολέψει η κατάσταση, αλλά υπάρχουν και πολλά επιχειρήματα ότι δίνονται μεγάλες εξουσίες και αρμοδιότητες στον δήμαρχο. Κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση νομίζω ότι συναντά επιφυλάξεις αντιρρήσεις και ενδεχομένως να χρειαστούν και διορθώσεις αλλά θα το δούμε στην πράξη. Και στον Καποδίστρια και στον Καλλικράτη υπήρχαν θέματα, οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές” ανέφερε σχετικά με τον Κλεισθένη.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες φοροαπαλλαγές απάντησε ότι “γνωρίζουμε πλέον ότι μία από τις στρατηγικές της δημοσιονομικής διάρθρωσης είναι να έχεις μια ανάσα και να κάνεις μικρορυθμίσεις για να ανακουφίσεις τους πολίτες”.

“Ο κ. Μητσοτάκης λέει και μερικά πράγματα μαγικά, λέει ότι οι ξένες επενδύσεις θα έρθουν γιατί είναι ο ίδιος φιλικός, είπε ότι θα υπάρξει ένα τσουνάμι επενδύσεων έως 100 δις και θα γίνουν τρία συνέδρια και ξαφνικά θα ρέουν και είπε ότι αυτομάτως θα μειώσει τις φορολογίες με το να μειώσει δαπάνες. Οι δαπάνες σύμφωνα με όσα λένε οι δανειστές, έχουν φτάσει σε οριακά σημεία” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ